Satakunnan maakuntajohtaja jyrisee ministeri Henna Virkkuselle

Maakuntajohtaja Pertti Rajala on äärimmäisen pettynyt siihen, että liikenneministeri Henna Virkkunen (kok.) ei lupaa valtatie 8:n Satakunnan osuudelle sitä rahasummaa, joka säästyy Turun suunnalta. Rajalan mukaan raha on saatava Satakuntaan.

politiikka
Rajala
Satakunnan maakuntajohtaja Pertti Rajala.Yle / Olli-Pekka Salli

Satakunnan maakuntajohtaja Pertti Rajala arvostelee kovin sanoin liikenneministeri Henna Virkkusen (kok.) torstaista kommenttia.

Virkkunen totesi Ylelle, että kasitien remontissa Turun-päässä säästyviä rahoja ei siirretä automaattisesti tien Porin-pään osuuden remonttiin. Satakuntaliitto on elinkeinoelämän kanssa vaatinut säästyviä 20 miljoonaa huonossa kunnossa olevan valtatie 8:n Satakunnan-puoleisen tieosuuden kunnostukseen.

– Virkkusen kuvaamalla tavalla ei voida menetellä. Eduskunta on tehnyt päätöksen, että valtatien 8 yhteysvälin Turku-Pori –parannustöihin käytetään sata miljoonaa euroa. Ministeri ei voi kävellä eduskunnan päätöksen yli. Määrärahat tulee käyttää täysimääräisinä yhteysvälin parantamiseen, Rajala toteaa.

Rajala hämmästelee

Virkkusen mukaan säästyvä raha palaa valtion kassaan. Sen käyttökohde päätetään myöhemmin lisäbudjetissa.

Virkkusen kuvaamalla tavalla ei voida menetellä.

Maakuntajohtaja Pertti Rajala

– Ihmettelen tätä näkemystä. Liikenne- ja viestintäministeriön kanssa käydyissä keskusteluissa on lähdetty siitä, että säästyvät määrärahat käytetään edelleen valtatielle kahdeksan, Rajala sanoo.

Rajalan mukaan Satakuntaliiton vaatimalla tavalla on menetelty vuonna 2013 valtatien 2 korjausten osalta. Urakasta säästyneet varat käytettiin parannusten jatkamiseen samalla yhteysvälillä.

– Olen hyvin järkyttynyt. Jos suoraan sanon, tämä kertoo siitä, että ministeri ei ole perehtynyt asiaan. Lisäksi tämä kertoo Suomen liikennepolitiikan linjattomuudesta, Rajala sanoo.