Kansanedustaja tuohtui: Virkkusen arvostelu on demarien vaalityötä!

Satakunnan maakuntajohtaja Pertti Rajala arvosteli liikenneministeri Henna Virkkusen (kok.) lausuntoa kasitien remonttirahoista. Porilaiskansansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) sanoo Rajalan toimivan oman maakuntansa etua vastaan.

Kotimaa
Kansanedustaja Sampsa Kataja.
Kansanedustaja Sampsa Kataja.Yle

Liikenneministeri Henna Virkkusen (kok.) lausunto valtatie 8:n remonttirahojen käytöstä on herättänyt tyrmistynyttä keskustelua Satakunnassa.

Ensin Satakunnan maakuntajohtaja Pertti Rajala katsoi, että Virkkusen lausunto kasitien rahojen paluusta valtion kassaan on käsittämätön.

Virkkunen sanoi, ettei ole luvattu, että kasitien Turun-päässä säästyneet 20 miljoonaa siirrettäisiin tien Porin-pään remonttiin. Hänen mukaansa rahoille on paljon halukkaita ottajia, vaikka kasitien kunto onkin heikko ja tieosuuden kunnostustarve on hyvin tiedossa.

Kokoomuskansanedustaja lyttää Rajalan

Nyt porilainen kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) on puolestaan tyrmistynyt Rajalan lausunnosta.

Katajan mielestä Rajalan kommentti on osa demarien eurovaalikampanjaa. Ministeri Virkkunen on kokoomuksen eurovaaliehdokas.

– Rajalalla on demarien entisenä maakunnan toiminnanjohtajana ilmeisesti vaalihätä, kun hän vaatii, että pitää toimia kuten kakkostien remontissa toimittiin. Nythän ollaan toimimassa juuri niin! Valtatie 2:n remontissakin raha palasi valtion kirstuun, josta se erikseen ohjattiin valtatielle 2, Kataja sanoo.

Tämä haittaa maakunnan asiaa ennemmin kuin edistää sitä.

Kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.)

Rahaa ei luvattu

Katajan mukaan on selvää, että valtatie 8:n säästyneet rahat on ilman muuta ohjattava valtion budjetin kautta.

– Ei pitäisi vääristellä eurovaalihuumassa keskeisiä päättäjiä. Tämä haittaa maakunnan asiaa ennemmin kuin edistää sitä. Rajalan lausunto oli harkitsematon, Kataja sanoo.

Kansanedustaja Sampsa Katajakin myöntää, ettei kasitien Turun-pään remontissa säästyneiden rahojen saaminen Porin-pään kunnostustöihin ole varmaa. Hän kuitenkin sanoo uskovansa, että rahat saadaan Satakuntaan.