1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Thaimaan mielenosoittajat näyttävät purkaneen leirinsä

Thaimaa vaikuttaa rauhalliselta vallankaappauksen jälkeen. Mielenosoittajat ovat lähteneet kotiin armeijan määrättyä sotilaat hajottamaan protestileirit.

Ulkomaat

Thaimaan hallitusta tukevat ja sitä vastustavat mielenosoittajat näyttävät purkaneen protestileirinsä armeijan määräyksen mukaisesti, uutistoimistojen kirjeenvaihtajat kertovat.

Uutistoimisto AP:n mukaan Thaimaan pääkaupungin keskustan kaksi kilpailevaa leiriä tyhjentyivät ilman vastarintaa. Reutersin kirjeenvaihtaja puolestaan kertoo Bangkokin länsilaidalta, että hallituksen tukijat ovat lähteneet kotiin.

– Joukot tulivat, johtajat lähtivät. Emme pelänneet, kertoi tavaroitaan koonnut iäkäs nainen sotilaiden varoituslaukauksista, joita he ampuivat ilmaan leiriä hajottaessaan.

Hallituksen vastustajien kerrotaan lopettaneen protestinsa pian armeijan vallankaappausilmoituksen jälkeen. Armeijan on arvioitu olevan poliittisesti heidän kannallaan. Vallankaappauksen johtaja, armeijan komentaja kenraali Prayuth Chan-ocha oli keskeisessä roolissa myös vuoden 2006 vallankaappauksessa.

Prayuth sanoi torstaisen vallankaappauksen jälkeen, että tavoitteena ovat maan rauhoittamisen lisäksi poliittiset ja taloudelliset uudistukset ja kaikkien tasa-arvo.

Lue seuraavaksi