Hyppää sisältöön

"Tee se itse" -pommi räjähti kävelijän päälle Rovaniemellä

Postilaatikko räjähti ja jotakin nestettä lensi ohi kävelleen naisen päälle Rovaniemellä torstaina iltapäivällä. Poliisin mukaan syynä on ilmeisesti kotitekoinen räjähde. Nainen selvisi ilman vammoja, mutta hänen vaatteensa menivät pilalle.

Kotitekoisesta pommista tehdystä pommista jäi jäljelle rikkoutunut virvoitusjuomapullo. Kuva: Lapin poliisilaitos

Tapaus sattui Rovaniemen Pöykkölässä 39-vuotiaan naisen ollessa kävelyllä ystävänsä kanssa Pääpirtintiellä. Kun hän oli noin metrin päässä kolmen postilaatikon ryhmästä, yksi muovinen postilaatikko oli yhtäkkiä räjähtänyt. Räjähdyksessä kuului voimakas pamaus, postilaatikon kansi irtosi ja jotain nestettä sekä alumiininkappaleita lensi ympäristöön. Nestettä roiskui myös kävelyllä olleen naisen päälle ja hänen vaatteensa menivät käyttökelvottomiksi. Postilaatikosta lensi myös puolen litran kokoinen virvoitusjuomapullo, johon kotikutoinen pommi oli tehty.

Poliisi epäilee, että kyseessä on mitä ilmeisimmin nuorison suosiossa ollut alumiinifolion ja viemärin aukaisuun tarkoitetun aineen yhdistelmästä tehtävä räjähde. Poliisi haluaa tiedustella kaupoilta ja vanhemmilta, onko joku ostanut sopivia tarvikkeita yhdellä kertaa tai onko kotoa kadonnut foliota ja viemärin aukaisuaineita.

Poliisi muistuttaa, että näillä asioilla ei ole syytä leikkiä, koska esimerkiksi aineen tai räjähdyksessä lentävien kappaleiden osuminen silmiin voi saada aikaan pahaa jälkeä. Tulilinjalla voi olla myös itse pommin tekijä, kun homma ei mene ihan suunnitellusti.

Poliisi tutkii tapausta vaaran aiheuttamista ja vahingontekoa. Vihjeet tapauksesta pyydetään ilmoittamaan poliisille rikostorjunta.lappi@poliisi.fi tai numeroon 0295 466 250.