1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ei pappia kyydissä vaan papin kyytiin – moottoripyöräajelulle!

Perinteiset kalamarkkinat värittävät jälleen Kemin viikonloppua. Kalanmyyjien ja -maistajien lisäksi tapahtumassa on mukana muun muassa Kemin seurakunta, joka kerää tuottoja hyväntekeväisyyteen Hyvän tekemisen tori -tempauksella. Parhaimman tarjouksen tehnyt pääsee esimerkiksi kirkkoherran moottoripyörän kyytiin.

Kotimaan uutiset
Kemin kalamarkkinat
Konsta Heikkinen / Yle

Kemin Kalamarkkinat järjestetään viikonloppuna viidennen kerran. Perjantaina alkaneessa tapahtumassa on luonnollisesti tarjolla runsaasti kalaa, mutta mukana on myös monenlaista muuta ohjelmaa. Esimerkiksi Kemin seurakunnalla on viikonlopun ajan Hyvän tekemisen tori -huutokauppatempaus. Huutojen tuotto lahjoitetaan Yhteisvastuu-keräykseen.

Huutokaupattavana on seurakunnan työntekijöiden lupaamia pieniä tehtäviä, muun muassa pihan haravointia, auton pesemistä, lastenhoitoa ja purjehdusretki. Lisäksi tarjolla on moottoripyöräajelu kirkkoherran kyydissä.

Voinhan minä vaikka samalla laulaa serenadin.

Kirkkoherra Markku Korpela

– No jo vain minun kyytiin pääsee ja vaikka isompikin ihminen, kun matkaan lähdetään hieman isommalla matkapyörällä. Matkan ajankohta ja pituus päätetään sitten asiakkaan toivomusten mukaan, hymyilee kirkkoherra Markku Korpela.

Myös serenadi taittuu

Hyväntekeväisyystempauksen listalla on myös kirkkoherran laulua. Ajelun ja laulamisen voi halutessaan yhdistää samaan pakettiin.

Kemin kalamarkkinat
Ella Heikkinen / Yle

– Minulla on moottoripöyrän kypärissä mikrofonit, joten voinhan minä vaikka siinä samalla laulaa jonkin serenadin niin matka taittuu mukavasti, Korpela nauraa.

Kalamarkkinat on Kemitiimin järjestämä tapahtuma. Tapahtuma järjestetään perinteiseen tapaan Kemin Keskuspuistokadulla, puisto- ja katualueella.

Kalamyyjien lisäksi tapahtumaan osallistuu myös muita elintarvikealan kauppiaita. Paikan päällä voi nautiskella tai hankkia kotiin vietäväksi muun muassa tuoreita leipiä, pullaa, mansikoita ja makeita herkkuja.

Viikonlopun viihteestä vastaa tanssiorkesteri Dreams. Lapsille ohjelmaa tarjoaa perjantaina Simosaurus ja lauantaina Kapteeni Kaskelotti.

Lue seuraavaksi