1. yle.fi
  2. Uutiset

Kemissä ei kakkapusseja raahata – ulkoilutusreitin voi suunnitella koiravessakartan avulla

Kemiläisten koiranulkoiluttajien ei tarvitse raahata kakkapusseja pitkin kaupunkia. Vasittuja astioita on nelisenkymmentä ja nyt ne löytääkin helposti – koirakäymäläkartan avulla.

Kotimaan uutiset
Kemin kaupungin kenttäpuutarhuri Katri Lassila esittelee koirakäymälää, eli koirankakkapusseja varten kaupungille tuotua roska-astiaa.
Antti Heikinmatti / Yle

Kemissä on helpotettu koiranomistajien elämää julkaisemalla kattavat kartat kaupungissa sijaitsevista koirakäymälöistä eli koirankakkaroskiksista. Kartan avulla koirantaluttajat voivat suunnitella ulkoilutusreitin niin, että kakkapussia ei tarvitse raahata kilometrikaupalla kotiin asti.

Kaikenkaikkiaan koirakäymälöitä on yli 40 kappaletta.

Katri Lassila

Kemin kaupungin kenttäpuutarhurin – ja itsekin koiranomistajan – Katri Lassilan mukaan Kemi palvelee koiranomistajia hyvin. Koirakäymälöitä on pelkästään keskusta-alueella 16 kappaletta.

– Kaikenkaikkiaan koirakäymälöitä on yli 40 kappaletta eri puolilla kaupunkia. Lisääkin on kuitenkin tulossa. Asukas ja koiramäärään nähden verkosto on tosi kattava, kehuu Lassila.

Koiravessoja löytyy ulkoilutusreittien varrelta

Pöntöt eli koiravessat sijoitellaan tarpeen mukaan kulkureittien varrelle. Niitä löytyy taajassa esimerkiksi rantapuistojen kulkuväylien varrelta.

– Puistokatujen päistä löytyy isompia astioita ja rantabulevardeilla on sitten pikkuroskiksia eli sellaisia tolppiin kiinnitettyjä astioita. Ne ovat vähän fiksumman näköisiä.

Lassilan mukaan koiranomistajat ovat löytäneet astiat hyvin – päätellen siitä, että tyhjennettävää on riittänyt. Myöskään jokakeväinen koirankakkakeskustelu tekstaripalstoilla ei ole roihunnut kovin kuumana.

– Kaikilla koiranomistajilla ei ollut tietoa pönttöjen sijoituksesta, joten siksi julkaistiin kartta. Sen avulla voi sitten suunnitella reitin, eikä tarvitse kanniskella kakkapussia kovin pitkää matkaa, Lassila kertoo.

Koirakäymäläkartan voi tulostaa itselleen netistä, teknisen palvelukeskuksen sivuilta (siirryt toiseen palveluun). Karttoja on noudettavissa myös kaupungintalolta.

Lue seuraavaksi