"Pelko on se, että meitä myyjiä on enemmän kuin ostajia" – Siivouspäivä muuttaa puistot jälleen kirpputoreiksi

Siivouspäivän idea on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria. Lappeenrannasta tapahtumaan on ilmoitettu peräti 113 kohdetta.

siivous
Siivouspäivänä voi tehdä löytöjä.
Siivouspäivänä vanhat tavarat vaihtavat omistajaa.Yle
Anja Meilahti
Anja Meilahdelle Siivouspäivä on osoitus yhteisöllisyydestä.Yle

Tänään vietetään valtakunnallista siivouspäivää. Siivouspäivän aikana kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodeissa ja hankkia itselleen päivän parhaat löydöt.

Lappeenrantalaiselle Anja Meilahdelle Siivouspäivä on tilaisuus tarkistaa kerran vuodessa nurkkiin kertyneet turhat tavarat. Tällä kertaa myyntiin lähtee koriste-esineitä ja matkamuistoja.

– Kierrätys on kannatettavaa. Tosin pelko on se, että meitä myyjiä on enemmän kuin ostajia ja luulen että asia melkein on näin, sanoo Meilahti.

Imatralta tapahtumaan on ilmoitettu kolme kohdetta, Lappeenrannasta peräti 113. Meilahti vie itse tavaransa Lappeenrannan Lauritsalan koulun puistoon. Voittoja hän ei usko saavansa.

– Melkeinpä luulen, että en ansaitse. Sen verran on kokemusta kirpputoreilta. Se kierrättäminen on se pääasia. Toinen tärkeä asia on yhteisöllisyys ja se että me järjestämme Lauritsalassa tällaista. Siellä tapaa ihmisiä ja voi keskustella esimerkiksi meidän aluekeskuksesta ja sen tulevaisuudesta, hän kertoo.

Paikkakuntakohtaisia myyntipaikkoja voi etsiä Siivouspäivän verkkosivuilla osoitteessa siivouspäivä.com (siirryt toiseen palveluun).

Lappeenrannan Rakuunamäen asukasyhdistys järjestää päivän aikana myös yleisölle kevättapahtuman, jossa on muun muassa soppatykki sekä hevosajelua.