1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sanoma- ja aikakauslehdet

Kolme kaupunkilehteä taistelee mainosrahoista Lohjalla

Uusin yrittäjä on toukokuussa aloittanut SuurLohja. Lukijoita lehdille riittää, mutta mainosraha on tiukassa.

Sanoma- ja aikakauslehdet
Lohjalla ilmestyy kolme kaupunkilehteä keskiviikkoisin.
Yle

SuurLohjan toimituksessa valmistellaan seuraavaa lehteä hilpeissä tunnelmissa. Päätoimittaja Satu Mäkilä jännitti lehden vastaanottoa etukäteen, mutta uusi julkaisu on herättänyt innostusta myös lukijoissa.

- Muistan varmasti lopun elämäni sen keskiviikon kun ensimmäinen lehti ilmestyi, minua jännitti aika paljon, mutta ollaan saatu yllättävänkin positiivinen vastaanotto. Toisaalta minulla itsellä on kyllä sellainen olo, että meillä on vielä hirveästi kehitettävää.

SuurLohja-lehden lisäksi kaupungissa ilmestyy yksityisen pienkustantajan julkaisema Ykkös-Lohja sekä Suomen Lehtiyhtymään kuuluva Iltalohja. Lehtien painosmäärä vaihtelee 30 000:n kappaleen molemmin puolin. Uusin tulokas pyrkii erottumaan muista ilmaisjakelulehdistä sisällöllään.

- Nythän ihmisillä on valinnan varaa: kolme erilaista lehteä, mikä on minun mielestäni tavattoman positiivista. Meidän lehdessä ei välttämättä ole poliisiuutisia eikä järjestöpalstaa, eli lukijat voivat valita, mitä he etsivät lehdeltä. Oma ajatus on, että meidän lehteä voisi säästää vaikka sinne viikonloppuun, sitä ei tarvitse ahmia heti kerralla, Mäkilä kuvailee.

Sanomalehtien liiton mukaan kaupunkilehtien määrässä ei valtakunnan tasolla näy sen enemää kasvua kuin laskuakaan. Lohjan seudulle kolme samana päivänä ilmestyvää kaupunkilehteä saattaa kuitenkin olla liikaa, povaa Ykkös-Lohjan partneri Kari Oksanen.

- Sisältöähän on, täällä tapahtuu koko ajan paljon kaikkea. Ongelma tulee siinä, että me ollaan kuitenkin aika pieni kaupunki niin täällä ei sitä mainosrahaa ole kolmelle lehdelle. Sanotaan näin, että minä en näe kolmella lehdellä tulevaisuutta tällä alueella.

Lue seuraavaksi