Näin Yle kertoo eurovaalien tulokset netissä, televisiossa ja radiossa

Vaali-illan jännitys alkaa purkautua kello 20, jolloin julkaistaan ennakkoäänten laskentatulos. Ylen oma vaaliennuste valmistuu pian iltayhdeksän jälkeen.

Kotimaa
Eurovaalit 2014.
Tiina Jutila / Yle

Yle kertoo vaalien tuloksen tuoreeltaan verkossa, radiossa ja televisiossa. Eurovaalien ensimmäiset tulostiedot kotimaasta saadaan tänään kello 20.00, kun ennakkoäänten laskenta valmistuu. Samalla päättyy vaalipäivän äänestys.

Ylen vaalitulospalvelu verkossa tarjoaa kaiken tulostiedon käyttäjille samaan aikaan kuin toimittajille tulosstudioon. Netin tulospalvelusta voi esimerkiksi itse tutkia oman meppiehdokkaansa pärjäämistä.

Ylen oma vaaliennuste saadaan pian kello 21:n jälkeen.

Monipuolisen verkkopalvelun lisäksi Yle Uutiset tarjoaa tulosiltana vaalichatin, jonka juontaa Sanna Ukkola. Vieraina ja asiantuntijajäseninä ovat Markus Leikola ja Jussi Lähde sekä joukko poliittisten nuorisojärjestöjen edustajia. Chat on auki vaali-iltana kello 19.15–23.30.

Televisiossa vaali-ilta huipentuu TV1:ssä kello 19.30 alkavaan Eurovaalien tulosilta -lähetykseen. Ohjelman juontaa Piia Pasanen, asiantuntijoina ovat Sami Borg, Teija Tiilikainen ja Pekka Ervasti.

Yle Radio Suomen tulosillan juontavat Jari Niemelä ja Olli Seuri. Asiantuntijoina ovat Juhana Aunesluoma ja Pertti Salolainen. Lähetys alkaa kello 19.50.

Yle Teksti-TV:n tulospalvelu seuraa eurovaaleja sunnuntai-illasta tiistaihin asti. Tulospalvelun hakemisto on sivulla 600.