Korkeasaaren leijonanpennut ulkoilevat jo – video

Korkeasaari kehottaa yleisöä lähipäivinä erityiseen huomaavaisuuteen Kissalaaksossa. Alkuviikolla leijonaemo hermostui yleisön tarkkailusta niin, että Kissalaakson reitti suljettiin kokonaan.

Kotimaa
Leijonanpentuja ja emo.

Korkeasaaren aasianleijonaemo on ulkoillut pentujensa kanssa ensimmäisiä kertoja tällä viikolla. Tavallisesti leijonaemot eivät ole tuoneet pentujaan näin pieninä ulkotarhaan.

Kaksikuisista, vaappuen liikkuvista pennuista voi hyvällä tuurilla nähdä jo vilauksen. Kun pennut kasvavat hiukan, ne alkavat rohkeammin tutkia ympäristöään.

Korkeasaari kuitenkin kehottaa yleisöä lähipäivinä erityiseen huomaavaisuuteen Kissalaaksossa, jotta ensimmäistä pentuettaan hoivaava naarasleijona tuntisi ympäristönsä turvalliseksi.

Tarhan edustalla tulee liikkua hiljaa ja rauhallisesti, eikä aidatulle alueelle saa mennä. Emo ei myöskään pidä siitä, jos pentuja jäädään tarkkailemaan pitkäksi aikaa.

Alkuviikolla leijonaemo hermostui lasin takana tungeksiviin koululaisiin niin, että Korkeasaari joutui sulkemaan Kissalaakson reitin kokonaan. Nyt kulkuväylä on jälleen avoinna, mutta rajattu niin, ettei leijonaperheen tarhan lähelle pääse.

Hermostuksensa emo osoittaa tiiviillä tuijotuksella, hermostuneella olemuksella, hyökkäilemällä muristen tunkeilijaa kohden ja kantamalla pentunsa turvaan.