Useita veneitä paloi Ukonniemessä – "Tilanne oli uhkaava"

Avovene syttyi tuleen ja sytytti laiturissa vieressä vastaavanlaisen veneen sekä vastapäisessä laiturissa olleen avoveneen. Tulipalo vahingoitti myös toisella puolella laiturissa olevaa purjevenettä.

veneet
Venepalo Ukonniemessä.
Tommi Parkkinen/Yle

Kaiken kaikkiaan kuusi venettä vahingoittui ja kolme tuhoutui täysin, kun Imatralla Lammassaaren venerannassa syttyi tulipalo tänään kello 13 jälkeen iltapäivällä.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen palomestari Arto Suomalainen kertoo, että pelastuslaitoksen nopea saapuminen paikalle esti suuremmat tuhot.

– Siellä oli kolme venettä tulessa, joista yksi oli heti alkuvaiheessa täyden palamisen vaiheessa. Tilanne oli uhkaava. Jos tilanteeseen ei olisi päästy heti suoralta kädeltä kiinni, olisi veneitä saattanut tuhoutua huomattavasti enemmän, Suomalainen kertoo.

Palopaikalla kuultiin ennen pelastuslaitoksen saapumista kova pamahdus, joka saattoi tulla kaasupullosta. Henkilövahinkoja ei tiettävästi ole.

– Meillä on tällä hetkellä se tieto, että siellä ei ole ollut ihmisiä ja vesialue on sukeltajavoimin tarkastettu.

Suomalainen kertoo, että tällaisia paloja on haasteellista sammuttaa.

– Totta kai se on aina vaarallinen kun toimitaan palavien nesteiden kanssa. Lisäksi lasikuitu on todella vaikea sammutettava. Tuolla veneissä on ollut myös retkikeittimiä, jotka ovat palon yhteydessä tussahdelleet, hän kertoo.

Suomalainen kertoo, että palon syttymissyytä on tässä vaiheessa vaikea arvioida.

– Lämmin ilma ja jonkinlainen kipinälähde pilssipumpun yhteydessä on mahdollista, mutta syytä on nyt vaikea rajata.

Paloa oli sammuttamassa viisi yksikköä.