Armeija pidätti Thaimaan ex-pääministerin

Armeija pidätti myös entisen pääministerin Yingluck Shinawatran siskon ja langon.

Ulkomaat
Yingluck Shinawatra
Yingluck Shinawatra tervehti perinteisellä tavalla saapuessaan perustuslakituomioistuimeen Bangkokissa 6. toukokuuta. Narong Sangnak / EPA

Thaimaan armeija kertoo pidättäneensä perjantaina maan entisen pääministerin Yingluck Shinawatran ja tämän sukulaisia. Myös Shinawatran sisko ja lanko ovat työskennelleet johtavissa poliittisissa tehtävissä.

Armeijan mukaan se aikoo pitää entisen pääministerin pidätettynä korkeintaan viikon.

– Meidän täytyy ensin järjestää maan asiat, armeijan edustaja kertoo uutistoimisto Reutersille.

Mediatietojen mukaan Shinawatra olisi tällä hetkellä Saraburin provinssissa, Bangkokin pohjoispuolella. Armeija ei ole kuitenkaan vahvistanut olinpaikkaa.

Torstaina vallan kaapannut armeija käski yli sataa ihmistä ilmoittautumaan perjantaina Bangkokissa sijaitsevaan tukikohtaan. Lisäksi armeija kielsi yli 150 ihmistä, pääosin poliitikkoja ja aktivisteja, poistumaan maasta.

Yingluck jätti pääministerin tehtävät sen jälkeen, kun Thaimaan perustuslakituomioistuin totesi hänen syyllistyneen vallan väärinkäyttöön. Yingluck Shinawatra on niin ikään Thaimaan entisen pääministerin Thaksin Shinawatran sisko. Thaksin joutui jättämään tehtävänsä vuonna 2006 muun muassa korruptiosyytösten vuoksi.

Armeijan mukaan sen tarkoituksena on rauhoittaa Thaimaan poliittinen kriisi ja taata maahan rauha.

Lähteet: Reuters