Brittipurjehtijoiden vene löytyi merestä ympärikääntyneenä – pelastuslautta käyttämättä

Neljän miehen ja heidän purjeveneensä etsintäoperaatio lopetettiin jo kerran, mutta sitä jatkettiin uudestaan tiistaina yli 200 000 ihmisen allekirjoitettua internetvetoomuksen. Pelatuslautan käyttämättömyys viittaa siihen, ettei miehistö ole enää hengissä.

Ulkomaat
Yhdysvaltain rannikkovartiosto ei ole löytänyt perjantaina 16. toukokuuta kadonneita purjehtijoita.
Yhdysvaltain rannikkovartiosto ei ole löytänyt perjantaina 16. toukokuuta kadonneita purjehtijoita.Reuters

Yhdysvaltain merivoimien helikopteri on löytänyt kadonneiden brittipurjehtijoiden veneen perjantaina. Purjeveneen neljästä miehistön jäsenestä ei näkynyt jälkeäkään.

Pelastusryhmä löysi myös aluksen pelatuslautan käyttämättömänä sille varatusta tilasta. Rannikovartioston mukaan tämä on merkki siitä, ettei veneen miehistö selvinnyt hengissä.

Merivoimat havaitsivat ympärikääntyneen aluksen Atlantin valtameressä Massachusettsin osavaltion edustalla noin 1600 kilometrin päässä Yhdysvaltain rannikolta.

Merivoimien mukaan aluksen köli näyttää katkenneen.

Aluksella käynyt sukeltaja kertoi veneen kajuutan olleen täynnä vettä ja sen ikkunat olivat pirstaleina. Sukeltaja koputteli aluksen runkoa ilmataskuun henkiinjääneiden löytämiseksi, mutta ei saanut vastausta.

Yhdysvaltain viranomaiset ilmoittivat lopettavansa purjehtijoiden etsinnät. Rannikkovartioston mukaan miehillä oli mahdollisuus selvitä Atlantilla hengissä noin 20 tuntia hätäkutsun jälkeen.

Neljän brittimiehen ja heidän purjeveneensä pelastusoperaatio lopetettiin jo kerran, mutta Yhdysvaltain rannikovartiosto jatkoi etsintöjä uudestaan tiistaina vetoomusten jälkeen.

Yli 200 000 ihmistä allekirjoitti internetvetoomuksen, jossa vaadittiin etsintöjen jatkamista. Viimeinen yhteys miesten Cheeki Rafiki -alukseen saatiin viime viikon perjantaina.

Purjehdusregattaan Antigualla osallistunut alus oli palaamassa Britanniaan, kun se joutui vaikeuksiin keskellä Atlanttia.

Miehistö ilmoitti yrittävänsä suunnata kohti Azoreita, sillä alukseen tulvii vettä. Tämän jälkeen yhteys veneeseen katkesi.

Lähteet: AFP, AP, Reuters