Italian laivasto pelasti satoja lapsia Välimerellä

Italialle siirtolaisten pelastaminen mereltä on jo arkipäivää. Tilanne on herättänyt keskustelua myös parhaillaan käytävien europarlamenttivaalien aikana, sillä moni toivoo Italian saavan tilanteeseen enemmän apua EU:lta.

Ulkomaat

Italian laivasto on jälleen pelastanut mereltä satoja siirtolaisia. Laivasto on auttanut Pohjois-Afrikasta Eurooppaan matkalla ollutta alusta, jossa oli 435 matkustajaa Syyriasta ja Egyptistä. Pelastetuista 264 oli pieniä lapsia.

Italian laivastolle siirtolaisten pelastaminen mereltä on jo arkipäivää. Esimerkiksi huhtikuussa Sisilian lähiseudun vesistä pelastettiin kahden päivän aikana lähes 1 160 pakolaista. Italialla on meneillään iso Mare Nostrum -operaatio, jonka tarkoituksena on pelastaa maahan saapuvia tuhansia pakolaisia merihädästä.

Joka vuosi kymmeniä tuhansia ihmisiä Afrikasta, Aasiasta ja Lähi-idästä lähtee merikelvottomissa aluksissa vaaralliselle merimatkalle Välimeren yli päästäkseen Eurooppaan. Hätäapujärjestöt arvioivat, että merimatka on vaatinut 20 viime vuoden aikana jopa 20 000 Eurooppaan yrittävän hengen

Pelkästään Pohjois-Afrikasta Eurooppaan on kuluvan vuoden aikana saapunut ainakin 34 800 ihmistä. Koko viime vuonna vastaava luku oli 43 000.

Italian pelastusoperaatiot ovat herättäneet keskustelua myös parhaillaan käytävien europarlamenttivaalien aikana. Yhä useampi vaatii, että Italian olisi saatava EU:lta lisäapua siirtolaisten auttamiseksi.

Lähteet: Reuters