Vastavalitut parlamentaarikot suhtautuvat myönteisesti vapaaseen liikkuvuuteen

Asia käy ilmi Ylen vaalikonevastauksista. Ukrainan EU-tien avaaminen puolestaan jakaa uusia europarlamentaarikkoja selvästi.

Eurovaalit 2014

Selvä enemmistö sunnuntain eurovaaleissa parlamenttiin valituista suhtautuu vapaaseen liikkuvuuteen myönteisesti. Ylen vaalikoneeseen antamissaan vastauksissa 11 valituista oli jonkin verran tai täysin sitä mieltä, että tavaroiden, palvelujen, pääomien ja työvoiman vapaa liikkuminen EU:n alueella on lisännyt suomalaisten hyvinvointia.

Täysin samaa mieltä väitteen kanssa olivat Alexander Stubb (kok.), Sirpa Pietikäinen (kok.), Henna Virkkunen (kok.), Olli Rehn (kesk.), Paavo Väyrynen (kesk.), Liisa Jaakonsaari (sd.) ja Miapetra Kumpula-Natri (sd.).

Melko samaa mieltä olivat Sampo Terho (ps.), Heidi Hautala (vihr.), Merja Kyllönen (vas.) ja Nils Torvalds (r.).

Väitteen kanssa melko eri mieltä oli ainoastaan kaksi tänään europarlamenttiin valittua. He olivat Anneli Jäätteenmäki (kesk.) ja Jussi Halla-aho (ps.).

Ukrainan EU-tien avaaminen jakaa uusia meppejä

Sen sijaan kysymys Ukrainan mahdollisesta EU-jäsenyydestä jakaa uusia europarlamentaarikkoja selvästi. Ehdokkaiden kantoja asiaan tiedusteltiin valikoneessa väitteellä "Ukrainalle on avattava tie EU-jäsenyyteen".

Täysin samaa mieltä väitteen kanssa olivat Paavo Väyrynen, ja melko samaa mieltä olivat Alexander Stubb, Sirpa Pietikäinen, Henna Virkkunen, Jussi Halla-aho ja Heidi Hautala.

Täysin eri mieltä oli Anneli Jäätteenmäki, ja melko eri mieltä olivat Olli Rehn, Sampo Terho, Liisa Jaakonsaari, Miapetra Kumpula-Natri, Merja Kyllönen ja Nils Torvalds.