Elsi Katainen oli Pohjois-Savon ykkönen – paitsi Varkaudessa

Pielavetinen keskustan eurovaaliehdokas Elsi Katainen oli useimmissa Pohjois-Savon kunnissa ylivoimainen ykkönen. Poikkeuksena oli Varkaus, jossa eniten ääniä sai SDP:n Riitta Myller.

Eurovaalit 2014
Elsi Katainen
Jyrki Lyytikkä / YLE

Keskustan kansanedustaja Elsi Katainen keräsi eurovaaleissa eniten ääniä kaikista muista Pohjois-Savon kunnista, paitsi Varkaudesta. Siellä eniten ääniä sai SDP:n Riitta Myller. Mepeiksi valitut kokoomuksen Alexander Stubb ja vasemmistoliiton Merja Kyllönen olivat kaupungissa toinen ja kolmas.

Myös europarlamentista pudonnut Sari Essayah (kd.) kiilasi Kataisen edelle Varkaudessa. Essayahin kotikunnassa Lapinlahdella Katainen päihitti kilpasisarensa äänin 613–547.

Suurimmassa osassa Pohjois-Savon kuntia Elsi Katainen oli ylivoimainen ykkönen. Kotikunnassaan Katainen sai lähes 700 ääntä ja seuraavaksi tullut puoluetoveri ja mepiksi valittu Paavo Väyrynen jäi liki 80 äänellään kauas taakse.

Katainen oli selvä suosikki myös muun muassa Siilinjärvellä, jossa hän keräsi ainoana ehdokkaana yli tuhat ääntä. Iisalmessakin hän pääsi lähelle tuhatta ääntä.

Kuopiossa taisto äänistä oli tiukkaa. Kataisen (2 654) ja toiseksi kaupungissa tulleen Stubbin (2 641) ääniero oli vain 13 ääntä.