1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Halla-aho: "Joudumme rajoittamaan yhteistyötä eurokriittisten kanssa imagosyistä"

Perussuomalaisten vastavalitun europarlamentaarikon Jussi Halla-ahon mukaan eurovaaleissa suosiota saaneilla eurokriittisillä puolueilla on osittain huono imago. Sen vuoksi perussuomalaiset joutuvat rajoittamaan yhteistyötä näiden puolueiden kanssa, vaikka he jakavatkin samat aatteet esimerkiksi maahanmuuttoasioissa.

Jussi Halla-aho.
Perussuomalaisten Jussi Halla-ahon mukaan eurokriittisillä puolueilla on osittain huono imago.

Jussi Halla-aho on tyytyväinen yli 80 000 ääneen, jotka hän sai eurovaaleissa. Perussuomalaisten saamiin ääniin hän ei ole tyytyväinen.

– Tiesimme toki, että puolueemme haaste on saada omat kannattajamme liikkeelle. Kampanjamme kärkenä oli uusien äänestäjien sijasta kalastella olemassaolevia kannattajia, että he hahmottaisivat näiden vaalien tärkeyden, sanoo Aamu-tv:ssä vieraillut Halla-aho.

– Ihmiset eivät kovinkaan laajasti hahmota, mitä Euroopan unioni tekee, millä tavalla se vaikuttaa heidän elämäänsä ja millä tavalla äänestämällä voi vaikuttaa.

Halla-aho on lähdössä heti maanantaina Brysseliin perussuomalaisten toisen europarlamentaarikon Sampo Terhon kanssa neuvottelemaan isomman ryhmän perustamisesta.

Halla-aho myöntää, että vaaleissa suosiota niittäneet eurokriittiset ryhmät ovat lähellä perussuomalaisten ajatusmaailmaa.

– Asiayhteyksissä monet näistä puolueista ovat varsin lähellä perussuomalaisia, nimenomaan mitä tulee maahanmuuttoon ja eurooppalaiseen integraatioon.

Yhteistyötä voidaan kuitenkin joutua rajoittamaan, jotta perussuomalaisten imago ei kärsisi.

– Monet näistä puolueista kärsivät melkoisista imagohaitoista, osin ehkä syyttäkin. Tämä asettaa tiettyjä rajoituksia yhteistyöllemme. Näin se valitettavasti on, Halla-aho sanoo.