Halla-aho ja Terho: "Lipposen ummehtuneisuus symboloi SDP:n tilaa"

Perussuomalaisten vastavalitut europarlamentaarikot Jussi Halla-aho ja Sampo Terho ottivat Paavo Lipposen kritiikin naurun kera vastaan ja antoivat samalla mitalla takaisin. SDP:n entinen puheenjohtaja Lipponen kommentoi Helsingin Sanomissa, että Halla-ahon valinta on "häpeällinen ja vastenmielinen".

Kotimaa

Aamu-tv:ssä vierailleet perussuomalaisten Jussi Halla-aho ja Sampo Terho ottivat osittain huumorilla vastaan entisen pääministerin, SDP:n entisen puheenjohtajan Paavo Lipposen haukut. Lipponen sanoi Helsingin Sanomille vaalivalvojaisissa, että Halla-ahon valinta europarlamenttiin on "häpeällistä ja äärimmäisen vastenmielistä". Lipposen mukaan Halla-Aho edustaa äärioikeistoa, eikä perussuomalaisilla ole mitään annettavaa.

Paavo Lipposen kommentit kaikessa ummehtuneisuudessaan symboloivat sitä, mikä sosiaalidemokraattisessa puolueessa on tänä päivänä vikana ja miksi sen kannatus on siellä missä se on.

Jussi Halla-Aho

– Saanko onnitella sinua tästä Lipposen kommentista? kysyi äänekkäästi naurava Terho aamu-tv:n lähetyksessä ja nousi kättelemään puoluetoveriaan Halla-ahoa.

– Sen voi laittaa sulkana hattuun. Itsekin aikanaan lähdin politiikkaan sen takia, kun katselin sitä Lipposen ajan Suomea ja tiesin, että jotain pitää muuttua tai maa on mennyttä, Terho latasi.

Halla-aho puolestaan kommentoi tyynenä, että Lipposen kommentit kertovat SDP:stä paljon.

– Minun mielestäni Paavo Lipposen kommentit kaikessa ummehtuneisuudessaan symboloivat sitä, mikä sosiaalidemokraattisessa puolueessa on tänä päivänä vikana ja miksi sen kannatus on siellä missä se on.