1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Valtio myy Destian yksityiselle sijoitusyhtiölle

Rakennusalan yhtiö on menossa sijoitusyhtiö Alhström Capitalille. Ministerin mukaan omistusjärjestelyllä ei ole vaikutuksia Destian henkilöstöön.

Kuva: Yle

Valtio myy infra- ja rakennusalan yhtiön Destian sijoitusyhtiö Alhström Capitalille. Valtio saa kaupasta 148 miljoonaa euroa.

Valtioneuvosto hyväksyi kaupan jo viime viikolla, mutta asiasta tiedotettiin tänään.

- Valtiolle omistusjärjestelyissä tärkeintä on ollut löytää paitsi oikea myyntihinta myös sellainen uusi kotimainen omistaja, joka sitoutuu kehittämään yhtiötä vastuullisella ja pitkäjänteisellä tavalla Suomessa. Omistusjärjestelyllä ei ole vaikutuksia henkilöstöön, työsopimuksiin tai lisäeläkkeisiin, sanoo valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Pekka Haavisto (vihr.).

Destia on ollut valtion kokonaan omistama yhtiö, joka suunnittelee ja rakentaa liikenneväyliä ja teollisuusympäristöjä. Destia muodostettiin vuonna 2008, kun entinen Tieliikelaitos yhtiöitettiin. Destian liikevaihto oli viime vuonna 490 miljoonaa euroa.

Ahlström Capital: Destialla kasvun mahdollisuuksia

Ahlström Capital on puolestaan yksityinen pääomasijoitusyhtiö, joka on keskittynyt teollisiin yrityksiin, pörssiyhtiöihin, kiinteistöihin, ympäristöteknologian kasvuyrityksiin sekä metsiin. Yhtiö on Suomen suurimpia pääomasijoittajia. Sen yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 1,2 miljardia euroa vuonna 2013.

- Destialla on kiintoisia kasvumahdollisuuksia muun muassa junaratojen kunnossapidossa, kallio- ja kaivosrakentamisessa sekä energiarakentamisessa, sanoo Ahlström Capitalin toimitusjohtaja Panu Routila.