1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

JHL: Destia myydään pilkkahintaan

Satoja Destian työntekijöitä edustava liitto odottaa uudelta omistajalta henkilöstölle annettujen lupausten lunastamista.

Kotimaan uutiset

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton mielestä valtio myy infra- ja rakennusalan palveluyrityksen Destian pilkkahintaan.

Valtio on sopinut myyvänsä Destian sijoitusyhtiö Alhström Capitalille 148 miljoonalla eurolla. JHL pitää kauppaa myös huonosti ajoitettuna.

– Tuottavaa yhtiötä ei kannattasi myydä taloudellisesti vaikeana aikana eikä varsinkaan pilkkahintaan, sanoo JHL:n toimialajohtaja Päivi Niemi-Laine.

Hän myös hämmästelee perustelua, jonka mukaan Destian omistuksella ei olisi strategista merkitystä valtiolle.

– Valtio-omisteisen yhtiön kautta rakentamisen ja korjaamisen kustannusten taso on pystytty pitämään mahdollisimman alhaisena. Destian omistaminen on lisäksi palvellut valtion kokonaistaloudellista etua. Nämä perustelut valtion omistajuudelle eivät ole poistuneet, Niemi-Laine sanoo.

Liitto pitää hyvänä sitä, että Destia myytiin yhdelle kotimaiselle omistajalle kokonaisena. JHL sanoo edellyttävänsä, että kaupan julkistuksen yhteydessä annetut lupaukset henkilöstön suuntaan ovat pysyviä.

Destiassa ja sen tytäryhtiössä Destia Railissa on noin 1 400 työntekijää, joista JHL:n jäseniä on noin 650.