Australialaissenaattori toi valepommin istuntoon

Senaattori halusi tuoda esiin parlamenttitalon höllentyneet turvatoimet. Hän oli varoittanut etukäteen tempauksestaan paikalla ollutta poliisijohtajaa, mutta ei kollegoitaan.

Ulkomaat

Australiassa senaattori hämmensi kollegoitaan ja otti esiin valepommin kesken komitean istunnon maanantaina. Liberaalipuoluetta edustava 71-vuotias senaattori halusi tuoda esiin parlamenttitalon turvatoimien höllentymisen.

Senaattori kaivoi muovikassista jotain, joka vaikutti putkipommin ja dynamiittipötköjen yhdistelmältä. Hän sanoi tuoneensa valepommin turvatoimien läpi.

Komitea kuuli istunnossa Australian liittovaltion poliisin johtajaa Tony Negusta. Hän kertoi myöhemmin, että senaattori oli etukäteen kertonut aikovansa ottaa esiin valepommin istunnossa.

Kollegoita ei ollut kuitenkaan varoitettu.

– Toivon vain, että et tee mitään laitonta, jossa me olemme avunantajia, komitean puheenjohtaja Ian Macdonald sanoi senaattorille.

Poliisijohtaja Negus oli samaa mieltä senaattorin kanssa siitä, että nykyisten järjestelyiden valossa on olemassa riski, että joku voisi tuoda räjähtäviä aineita rakennukseen.

Ennen viime viikkoa käytännössä kaikki parlamenttitalolla työskentelevät joutuivat menevät metallinpaljastimien läpi ja heidän laukkunsa skannattiin. Nyt suurinta osaa ihmisistä ei tarkasteta vastaavasti.

Senaatin puheenjohtajan John Hoggin mukaan turvatoimien höllentyminen johtuu osittain budjettileikkauksista.

Lähteet: AP