Keskusta pysäyttäisi tuulivoimarakentamisen Porissa

Keskustaryhmä haluaisi aikalisän tuulivoimarakentamiseen. Ryhmän mielestä tuulivoiman haittavaikutuksista ei ole riittävästi tietoa.

Kotimaa
Tuulivoimaa
Yle

Porissa on noussut keskustelu tuulivoiman ongelmista. Jo aiemmin Peittoon suuren tuulivoima-alueen lähiasukkaat ovat arvostelleet rakentamista ja tuulivoimaloiden aiheuttamia ääni- ja valohaittoja sekä televisiolähetyksiin aiheutuneita häiriöitä.

Nyt Porin valtuusto käsitteli Oosinselän, Martinpalon ja Hangassuon osayleiskaavaa, johon kuuluu mahdollisuus rakentaa Poriin ja Luvialle 33 tuulivoimalaa.

Tapio Huhtanen (kesk.) vaati kristillisdemokraattien Simo Korpelan tuella ponsiesityksessään, että tuulivoimaloiden terveys- ja ympäristövaikutuksista täytyisi tehdä huomattavasti enemmän tutkimusta ennen kuin voimalarakentamista jatketaan.

"Haitat selvitettävä"

Huhtasen mielestä rakentamislupien myöntäminen pitäisi lopettaa, kunnes ääni- ja valohaitoista on saatu selvät tutkimustulokset ja esimerkiksi tv-lähetykset näkyvät tuulivoimaloiden lähellä hyvin.

– Suomen yhteiskunta elää perusvoimasta, jota tuottavat vesi- ja ydinvoima. En vastusta tuulivoimaa, mutta ihminen on koekaniini, koska tutkimustuloksia ei ole tarpeeksi, Huhtanen muistutti.

Kristillisdemokraattien Korpela taas arvosteli sitä, että tuulivoimaloita rakennetaan nyt tukipaketeilla. Hänestäkin rakentamista pitäisi harkita tarkkaan.

Vasemmistoliitosta puoluestettiin tuulivoimaa, muuten puheenvuoroja ei pidetty. Osayleiskaava hyväksyttiin, ja Huhtasen ponsi lähti kaupunginhallitukselle tiedoksi. Se ei estä tuulivoimarakentamista Porissa.