1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Paavi Franciscus: Nollatoleranssi lasten seksuaaliselle hyväksikäytölle

Paavi tuomitsi tiukasti lapsia seksuaalisesti hyväksikäyttävät papiston jäsenet. Hän aikoo tavata hyväksikäytön uhreja ensi viikolla.

Ulkomaat
Vauva nostettiin paavi Franciscuksen suudeltavaksi hänen vierraillessaan Ammanissa, Jordaniassa, 24. toukokuuta.
Vauva nostettiin paavi Franciscuksen suudeltavaksi hänen vierraillessaan Ammanissa, Jordaniassa, 24. toukokuuta.Khalil Mazraawi / AFP / Lehtikuva

Paavi Franciscus ilmoitti maanantaina, ettei lapsia seksuaalisesti hyväksikäyttäville katolisen kirkon jäsenille ole tiedossa "erivapauksia", ei edes piispoille. Paavi kertoi myös pitävänsä erityisen messun seksuaalisen hyväksikäytön uhreille ensi viikolla Vatikaanissa.

Franciscus kertoi toimittajille, että kolmea piispaa tutkitaan paraikaa, ja yksi heistä on jo tuomittu.

– Seksuaalinen hyväksikäyttö on todella inhottava rikos – – – Papit jotka sitä tekevät, pettävät Jumalan. Meillä on oltava nollatoleranssi, paavi sanoi.

Aiemmin paavi Franciscus on perustanut komitean tutkimaan katolisen kirkon hyväksikäyttötapauksia. Hän aikoo myös tavata useita uhreja ja keskustella hyväksikäytöstä heidän kanssaan.

Huhtikuussa Franciscus pyysi anteeksiantoa hyväksykäytön "pahuudelle" ja lupasi lisää toimenpiteitä hyväksikäyttöä vastaan. Vatikaania on pitkään syytetty hyväksikäytön piilottelusta.

Korjattu kello 07.45: Tutkimuksen kohteena olevat ovat piispoja, eivät pappeja.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi