1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kevät kaatoi Paljakan rinneyhtiön

Laskettelijoiden puute kevään sesongin aikana imi Paljakan rinneyhtiön kassan tyhjäksi. Yhtiö on hakeutunut konkurssiin maksuvalmiuden puutteen takia.

Kuva: YLE

Paljakan laskettelukeskus Puolangalla on hakeutunut konkurssiin kassan tyhjenemisen vuoksi. Vaikeuksien taustalla on talouden lama ja kevään asiakaskato rinteillä, sanoo toimitusjohtaja Juha Haanela.

– Talvella näytti vielä ihan hyvältä, majoittujia riitti. Kuitenkin ihmiset pitivät lompakkonsa kiinni eikä rinteisiin riittänyt väkeä, varsinkaan kevättalvella. Se on tällaiselle pienelle yhtiölle kohtalokasta, koska se kate tulee rinnetoiminnoista. Kassa tyhjeni.

Haanelan mukaan pudotus oli raju, mutta prosentteja hän ei halua kertoa.

– Sanotaan, että kassassa oli edelliseen vuoteen verrattuna kuusinumeroinen summa vähemmän rahaa.

Rinneyhtiön jatkosta ei ole vielä tietoa.

– Tapaan pesänhoitajan tiistai-iltana. Katsotaan sitten, miten asiassa edetään. Omasta mielestäni nopea ratkaisu olisi kaikkien etu, niin pantinhaltijan Puolangan Osuuspankin kuin asiakkaidenkin. Toivottavasti rinneyhtiöllä olisi uusi yrittäjä jo ensi talvena.

Ei juuri vaikutuksia Paljakan muihin toimintoihin

Haanelan mukaan Paljakan kesä voidaan viedä rinneyhtiön konkurssista huolimatta läpi normaalisti.

– Kalastuspuistoa pyörittää matkailuyhdistys ja mökkejä voi vuokrata. Toki keskusvaraamo kuuluu rinneyhtiölle, mutta mökkivuokrausta voi tehdä Lomarenkaan kautta. Se vaatii hiukan pesältä järjestelyjä.

Rinnekeskus on työllistänyt viime vuosina neljä vakituista työntekijää. Nyt kohtalona lienee irtisanominen rahan puutteessa, arvioi Haanela.

– Tosin osa on ollut lomautettuna jo aiempina kesinä, eli 2-3 henkilöä on ollut töissä myös kesällä.

Paljakan rinneyhtiöllä on 17 rinnettä ja seitsemän hissiä. Pisin rinne on 1,3 kilometrin mittainen ja suurin korkeusero on 190 metriä.