Avovaimoa jalkajousella selkään – paikalla kolme lasta

Mies ampui avovaimoaan jalkajousella selkään parin kotipihalla Kotkassa. Nainen selvisi nirhaumilla, koska laukaisu epäonnistui. Pihalla odotti kolme pientä lasta.

Kotimaa

Kotkalainen mies yritti tappaa pois muuttaneen avovaimonsa jalkajousella yhteisen kodin pihalla viime talvena.

Nainen oli mennyt entiseen kotiinsa yhdessä kolmen lapsensa kanssa hakemaan näiden polkupyöriä. Hän pyysi lapsia odottamaan portilla.

Kotona humalassa ollut mies yritti houkutella naista palaamaan yhteen hänen kanssaan, minkä nainen tyrmäsi. Mies otti esiin jalkajousen ja jahtasi naista aseen kanssa pihalla. Hän laukaisi jalkajousen kohti naista, mutta laukaisu epäonnistui. Nuoli ei myöskään saavuttanut tarpeeksi suurta nopeutta, minkä seurauksena nainen selvisi tilanteesta mustelmilla ja nirhaumilla.

Pariskunnan yhteinen 6-vuotias poika näki, kun hänen äitinsä juoksi karkuun isää, joka piti jalkajousta kohotettuna edessään. Hän näki myös tilanteen ampumisen jälkeen, mutta ei ampumista.

Jalkajousen nuoli oli varustettu leikkaavalla metsästyskärjellä, joka ihmisvartaloon ammuttuna aiheuttaa yleensä kuoleman. Käräjäoikeudessa mies kiisti syytteen tapon yrityksestä. Hän kertoi ottaneensa jalkajousen esiin huoltoa varten ja pitäneensä sitä huolimattomasti lonkallaan, jolloin ase laukesi vahingossa.

Kymenlaakson käräjäoikeus ei pitänyt selitystä uskottavana vaan tuomitsi miehen neljän vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hän joutuu maksamaan entiselle avovaimolleen muutaman tuhannen euron korvaukset.