Leijonapuolustaja Jyri Marttinen: Lehti muutti veden vodkaksi

Hopeamitalisti Jyri Marttinen tyrmää Seiskan uutisen juhlakunnostaan jääkiekon MM-finaalin jälkeen. Lehti uutisoi Marttisen olleen tuhdissa humalassa ja pudottaneen vodkapullon lentokentällä Minskissä. Marttisen mukaan koko juttu on täyttä soopaa.

urheilu
Jyri Marttinen Jaromir Jagr
Pekka Rautiainen

Tuore jääkiekon MM-mitalisti Jyri Marttinen sai maistaa julkisuuden ikävää puolta, kun Seiska väitti hänen örveltäneen humalassa hopeajoukkueen paluumatkalla Suomeen. Lehden mukaan Marttinen oli pudottanut lentokentälle vodkapullon, jonka sisältö levisi lattialle. Porin Ässissä pelaava Marttinen tyrmää lehden väitteet perättöminä.

– Jännä juttu, että vesipullo vaihtui uutisessa vodkapulloksi. Todellisuudessa tiputin maahan vesipullon, kun kaivoin lentolippuani. Sitten otettiin järjestelmäkameralla kymmeniä kuvia. Kun saatiin kuva, jossa on silmät kiinni, niin minut saatiin näyttämään humalaiselta, Marttinen kertoo.

"Omatuntoni on puhdas"

Jyri Marttisen mukaan edellisenäkään iltana ei tullut kummemmin juhlittua.

– Kävimme pelin jälkeen syömässä ja lähdin ensimmäisellä bussilla hotellille. Ei siinä oikeastaan mitään juhlintaa ollut, Marttinen tuumaa.

Vaikka uutinen harmittaakin kotihiireksi tunnustautuvaa kiekkoilijaa, ei hän aio ryhtyä toimenpiteisiin sen oikaisemiseksi. Marttinen naurahtaa sille, että lehti muutti jo alkuperäistä juttuaan. Vodkapullo muuttui siinä juhlapulloksi.

– Omatuntoni on puhdas. Lehdet kirjoittavat mitä kirjoittavat. Ei tätä ampiaispesää hirveästi tarvitse tökkiä. Tämä oli ehkä oman urani lehtisuoritusten pohjanoteeraus, Marttinen toteaa.