Koe uusi yle.fi

Jyväskyläläisvaltuutetulle tuomio petoksesta

Jyväskyläläinen kokoomusvaltuutettu Terhi Pulli on tuomittu kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen petoksesta. Oikeuden mukaan Pulli ja hänen entinen avustajansa nostivat runsaat 4500 euroa perusteettomia palkkakorvauksia avustajalle.

Henkilökohtainen avustaja

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut jyväskyläläisen kunnallispoliitikon Terhi Pullin ja hänen entisen avustajansa kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen petoksesta.

Oikeus katsoi, että Pulli ja entinen avustaja olivat harhauttaneet Jyväskylän kaupunkia erheellisillä työtuntilistoilla, joitten perusteella kaupunki oli maksanut vuoden 2009 alkupuoliskon aikana yhteensä 4510,22 euroa liikaa vammaispalvelulain mukaista henkilökohtaisen avustajan palkkakorvausta. Ylimääräinen raha on päätynyt kokonaisuudessaan entiselle avustajalle.

Pullin mukaan kyseessä oli hänen väärintulkintansa siitä, että avustaja olisi oikeutettu korvaukseen myös varallaolosta. Hän kiisti teon tahallisuuden. Oikeus piti kuitenkin todennäköisenä, että Pulli on ollut tietoinen vammaispalvelulain sisällöstä ja soveltamisesta sekä Jyväskylän kaupungin korvauskäytännöistä.

Pulli on jo maksanut kaupungille ylimääräisen summan korkoineen.

Pulli on Jyväskylän pitkäaikainen valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen.