1. yle.fi
  2. Uutiset

Sisäilmaremontti vaihtui purkutöiksi Kuukanniemen koulussa – koululaiset evakkoon ensi lukuvuonna

Lemin Kuukanniemen koulussa oli tarkoitus tehdä sisäilmaremontti kesän aikana. Ongelmat osoittautuivat kuitenkin niin pahoiksi, että ainakin osa koulusta joudutaan purkamaan.

Kuukanniemi, Lemi
Kuukanniemen koulu
Yle / Alex Turunen

Lemin Kuukanniemen koulun sisäilmaongelmien syyt ovat paljastuneet odotettua pahemmiksi. Koulun vanhimmassa osassa on niin vakavia kosteusvaurioita, että osa on peruskorjauksen sijasta purettava kokonaan.

Vuonna 1984 valmistuneessa rakennuksessa sijaitsevat muun muassa koulun opetustilat ja kirjasto.

Oppilaille väliaikaiset tilat ensi syksyksi

Koulussa oli tarkoitus tehdä sisäilmaremontti tämän kesän aikana. Nyt kunta on päätynyt siihen, että ainakaan koulun vanhimmassa osassa korjaus ei kannata.

Kunnaninsinööri Markku Immosen mukaan tilanteen vakavuus ei paljastunut koululla aiemmin tehdyissä sisäilmatutkimuksissa vaan vaurioiden laajuus paljastui hiljattain aloitetun sisäilmaremontin purkutöiden yhteydessä.

Kunta tutkii vielä, voiko koulun muitakaan osia enää käyttää. Esimerkiksi liikuntasalissa on myös havaittu ongelmia.

Koulun oppilaille etsitään joka tapauksessa ensi syksyksi korvaavat tilat. Vaihtoehtoina ovat viipalerakennus tai parakit. Kunta tutkii myös mahdollisuutta sijoittaa osan oppilaista Lemin koulukeskukseen.

Uusi rakennus mietinnässä

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Veli-Matti Okko toteaa, että Lemillä mietitään nyt tarkkaan, millainen uusi koulu Kuukanniemeen tarvitaan.

– Tärkeintä on nyt kuitenkin selvittää korvaavat tilat mahdollisimman pian, Okko sanoo.

Lue seuraavaksi