Talvivaara seitsemän miljoonaa miinuksella

Yrityssaneerauksessa olevan Talvivaaran velkaantumisaste oli -181,3 prosenttia.

Talvivaara
Työntekijöitä vesienpuhdistuslaitoksella Talvivaaran kaivoksella Sotkamossa keskiviikkona 6. marraskuuta 2013.
Työntekijöitä vesienpuhdistuslaitoksella Talvivaaran kaivoksella Sotkamossa marraskuussa 2013.Kimmo Rauatmaa / Lehtikuva

Kaivosyhtiö Talvivaaran tammi-maaliskuun liiketappio oli seitsemän miljoonaa euroa. Vastaavana ajankohtana viime vuonna summa oli suurempi, 20 miljoonaa euroa.

– Tulokseemme vaikuttivat edelleen nikkelin heikko hinta ja vielä alhaiset toimivista kahdesta kasasta saatavat tuotantovolyymit, kuvailee toimitusjohtaja Pekka Perä.

Talvivaara on yrityssaneerauksessa. Se kertoo kuitenkin tuottaneensa nikkeliä yli 3 000 tonnia ja sinkkiä runsaat 5 700 tonnia. Tuotannon kannalta vuosineljännes oli yhtiölle paras sitten heinä-syyskuun 2012.

Espoon käräjäoikeus myönsi aiemmin toukokuussa yhtiölle lisäaikaa syyskuun loppuun laatia saneerausohjelmaehdotus. Parhaillaan Talvivaara neuvottelee rahoituksestaan. Mahdollinen rahoitus vaikuttaa yhtiön arvioon tämän vuoden tuotannosta. Varmaa rahoitusta ei ole, joten yhtiö ei anna ennustetta tuotannostaan.

Pekka Perän mukaan yhtiö toivoo voivansa kertoa rahoitusneuvottelujen tuloksista lähikuukausina. Perä korostaa, että yhtiö tarvitsee rahoitusta myös ympäristövelvotteiden hoitoon. Talvivaarasta on päässyt aiemmin luontoon muun muassa metallipitoisia vesiä ja kaivos on kuormittanut luontoa myös kipsisakka-altaidensa vuotojen takia.