Tuore ylioppilas ompeli itse valkolakkinsa

Jyväskyläläinen Soile Virtanen yhdisti lukion ja ammattikoulutuksen. Kaksoistutkinto konkretisoituu uuden ylioppilaan valkolakissa, joka on samalla tuoreen vaatetusompelijan opinnäytetyö.

Kotimaa
Soile Virtanen viimeistelee ylioppilaslakkia.
Soile Virtanen suoritti kaksoistutkinnon Jyväskylän ammattiopistossa. Videolla tuore ylioppilas kertoo, millaista on suorittaa kaksi tutkintoa yhdellä iskulla ja millaista on valmistaa ylioppilaslakkeja.

Kun äidinkieli ja pitkä matematiikka kallistivat vaakaa lukioon ja käsityöharrastus ammattiopiston vaatetusalalle, oikea ratkaisu oli kaksoistutkinto.

Ylpeänä voin laittaa lakin päähäni perjantaina.

Soile Virtanen

– Ensimmäiset pari vuotta ei tuntunut rankalta, mutta tämä viimeinen vuosi on syönyt voimia, kun oli rinnakkain opinnäytetyö ja ylioppilaskirjoitukset, kertoo 22-vuotias Soile Virtanen.

Tänä perjantaina vaivannäkö kuitenkin palkitaan. Soile saa käteensä vaatetusompelijan paperit ja päähänsä valkolakin. Ylioppilaslakissa konkretisoituu lukion ja ammattikoulutuksen yhdistäminen: valkolakki on Soilen opinnäytetyö.

– Valmistin itse oman lakkini, vaihe vaiheelta. Ompelemista täytyi harjoitella paljon etukäteen, sillä tehtaalla koneet ovat erilaisia kuin koulussa. Lopputulokseen olen tyytyväinen, ylpeänä voin laittaa lakin päähäni perjantaina, Virtanen kertoo.