"Hyvä, että valta ja vastuu on samoissa käsissä"

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat ovat tyytyväisiä, että SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ottaa valtiovarainministerin salkun.

politiikka

Antti Rinteen päätös ryhtyä valtiovarainministeriksi sai hyvän vastaanoton päähallituspuolue kokoomuksen ministereiltä.

– Muut ratkaisut olisivat olleet hyvin epäluontevia. Hänet on valittu toisen päähallituspuolueen puheenjohtajaksi. Valtiovarainministeri on raskaan sarjan vaikuttaja. On hyvä, että hän ottaa SDP:n raskaimman salkun, sanoo kokoomuksen puheenjohtajaehdokas, elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

Samalla linjalla on sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko. Rinteen päätös ei tullut yllätyksenä.

– Tervetuloa. Hienoa! Hyvä juttu, että pöydän ympärillä on niitä, joilla on valtuuksia tehdä päätöksiä, sanoo kokoomuksen puheenjohtajan paikasta kisaava Risikko.

Pääministeri Katainen kiittää

Kokoomuksen eurovaaliääniharava, ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb pitää myös Antti Rinteen taustajoukkojen valintaa onnistuneena.

– Päätös on hyvä, koska vallan ja vastuun on levättävä samoissa käsissä. Raimo Luomasta tulee valtiosihteeri, hän on vanha tuttuni ja myös erinomainen valinta, sanoo kokoomuksen puheenjohtajaehdokas Alexander Stubb.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) korosti eduskunnassa, että kyse on SDP:n omasta valinnasta.

– Odotettu ja hyvä ratkaisu. Hallituksen työskentelyn kannalta on yksinkertaisinta, että puolueen johto on avainministerien paikoilla, toteaa Katainen.