1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Strömfors sulkee Loviisan-tehtaan – liki 200 kortistoon jollei ulkomaille muutto kiinnosta

Strömfors Electric sulkee Loviisan-tehtaansa ja siirtää tuotannon ulkomaille. Tehtaan parillesadalle työntekijälle tarjotaan mahdollisuutta siirtyä työn perässä Puolaan tai Tanskaan.

Kotimaan uutiset
Strömfors tehtaan sisäänkäynti
Strömforsin tehtaan sisäänkäynti.Antti Kolppo / Yle

Loviisalainen Strömfors Electric on saanut yt-neuvottelut päätökseen. Neuvotteluiden jälkeen yhtiö on päättänyt siirtää tuotannon ja tukitoiminnot Puolaan ja Tanskaan.

– Tuotanto tulee päättymään kesäkuun loppuun 2015 mennessä. Globaali kilpailutilanne on niin haastava, että kilpailutilanteen takia kustannusrakenne on pitänyt saada paremmaksi, kertoo henkilöstöpäällikkö Ville Huovinen.

Heille tarjotaan töitä joko Puolasta tai Tanskasta.

Ville Huovinen

Varapääluottamusmies Kaj Valkokivi on pettynyt yhtiön päätökseen.

– Apea tunnelmat. Sapettaa. Perustelut olivat, että tuotanto on kannattavampaa muualla. Ei me tietojeni mukaan olla tehty tappiota täälläkään.

Kyse on huomattavista summista

Henkilöstöpäällikkö Huovinen ei halunnut kommentoida tarkemmin säästöjä, mutta kertoo, että kyse on huomattavista summista. Tehtaan parillesadalle työntekijälle tarjotaan mahdollisuutta siirtyä työn perässä Puolaan tai Tanskaan.

Ihmisillä on perheet täällä, niin minullakin.

Kaj Valkokivi

– Aika näyttää sen kuka lähtee. Seuraavien kuukausien aikana keskustellaan työntekijöiden kanssa. Heille tarjotaan töitä joko Puolasta tai Tanskasta, kertoo Huovinen.

Varapääluottamusmies ei usko, että kukaan muuttaa Puolaan tai Tanskaan töiden perässä.

–Työntekijöistä ei ainakaan kukaan ole lähdössä, ylemmistä toimihenkilöistä en tiedä. Ihmisillä on perheet täällä, niin minullakin. Kielimuuri on myös suuri kysymys, Puolassa jopa englannilla pärjääminen olisi hankalaa, Valkokivi lopettaa.