Valtio säästää – junan jatkoyhteyden hinta kymmenkertaistuu Pohjois-Pirkanmaalla

Taksilla ajettava jatkoyhteys Vilppulan iltajunalta katkeaa ainakin kesäksi. ELY-keskus joutuu valtion rahapulan vuoksi karsimaan tuettavia vuoroja.

liikenne
Kiskobussi Tampereen rautatieasemalla.
Petri Aaltonen / Yle

Taksilla ajettava jatkoyhteys Vilppulan iltajunalta Haapamäen suuntaan katkeaa ainakin kesäksi. Illan viimeinen kiskobussi Tampereelta saapuu Vilppulaan puoli kymmenen aikoihin. Lauantaisin juna ei ole kulkenut.

Aikaisemmin myös illan kiskobussi jatkoi matkaansa Haapamäelle, mutta joitakin vuosia sitten junavuoron päätepysäkiksi vaihtui Vilppula. Sen jälkeen jatkoyhteys Haapamäen suuntaan on hoidettu taksilla.

Nyt ELY-keskus lakkaa tukemasta kyytiä säästösyistä. Tämä tarkoittaa matkan vaikeutumista ja ainakin kallistumista. Esimerkiksi Vilppulan ja Haapamäen välinen jatkoyhteys on maksanut viisi euroa. Tavallisella taksilla kyyti maksaa noin 50 euroa. Useampi makustaja voi tietenkin jakaa kuluja keskenään.

Viimeinen junahintainen taksikyyti ajetaan perjantaina 30. toukokuuta, sillä muutos tulee voimaan heti kesäkuun alusta. Loppukesällä saatetaan palata aiempaan tilanteeseen, mutta siitä päätetään myöhemmin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä KMV-lehti.