1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Lappeenrannan Namika luopuu sarjapaikastaan Korisliigassa – "Tämä ei ole loppu, vaan uuden alku"

2000-luvun menestysjoukkueen taloustalkoot eivät tuottaneet toivottua tulosta ja nyt edustusjoukkue hakee vauhtia koripallon I divisioonasta.

1818 katsojaa seurasi LrNMKY:n ja ToPo:n välistä koripallo-ottelua. Kuva: YLE

Lappeenrannassa ei nähdä ensi kaudella miesten pääsarjatason koripalloa. Namikan taloutta on tervehdytetty jo pitkään, mutta liigakuntoon seuraa ei määräaikaan mennessä saatu. Seura kertoo tiedotteessaan, että suurin syy luopumisesta on se, ettei Korisliigatasoista budjettia saatu kasattua määräaikaan mennessä.

Totta kai tämä on tietynlainen pettymys pitkän ja menestyksekkään Korisliiga-taipaleen jälkeen.

Lappeenrannan Namikan puheenjohtaja Pasi Riihelä

– Totta kai tämä on tietynlainen pettymys pitkän ja menestyksekkään Korisliiga-taipaleen jälkeen, mutta tämä ei ole loppu vaan uuden alku. Tulemme laatimaan Namikan strategian uusiksi koko seuran osalta, Namika Lappeenrannan puheenjohtaja Pasi Riihelä kertoo.

Uusi pohja rakenteilla

Ensi kaudella joukkuetta valmentaa Juha Sten ja joukkueen runko on kotimaisten pelaajien osalta on valmis. Nyt tavoitteena onkin rakentaa uutta pohjaa alemmalla sarjatasolla.

– Tulevalle kaudelle rakennamme Namikan edustusjoukkueen niin, että toiminta on urheilullisesti mielenkiintoista ja myös taloudellisesti tasapainossa. I divisioonassa myös Namikan omat kasvatit saavat näkyvämmän roolin sekä tilaa ja aikaa kasvaa Korisliigatasoisiksi pelaajiksi, Riihelä kertoo ratkaisun taustoista.