YleXPopissa kukaan ei kaatuile kenenkään niskaan

YleXPop kerää koulun päättymistä juhlivat nuoret lauantaina ilmaiskonserttiin Oulun torille. Huippuesiintyjiä kuunnellaan ilman alkoholia ja sateenvarjoja.

musiikki
Ile Uusivuori on toinen YleX Popin juontajista
Yle

Oulun torille on rakennettu upeat konserttipuitteet, kun YleXPop saapuu lauantaiksi kaupunkiin.

Tapahtumaa voi seurata suorana YleX Areenasta (siirryt toiseen palveluun)kello 15.30 alkaen, ja suora radiolähetys paikan päältä alkaa jo kello 15. Televisiossa konsertti nähdään klo 19 alkaen TV2:ssa.

Suomen ykkösesiintyjät

Esiintyjät ovat Suomen tämän hetken suosituimpia: Robin, Sanni, Stam1na, Anna Abreu ja JVG.

Robin esittää konsertissa vuoden 2014 Kesäkumikappaleen Kesärenkaat_,_ joka kuullaan ensimmäistä kertaa Oulun YleXPopissa. Robin on ilmoittanut jättävänsä omat päättäjäisensä väliin ja laulavansa mieluummin YleXPopissa.

Konsertin juontavat YleX:n tunnetut juontajat Ile Uusivuori ja Anne Lainto.

- Uskon, että huomenna täällä oululaiset näyttävät, että täällä osataan juhlia. Ja täällä osataan ottaa bändit vastaan ja täällä osataan alottaa kesä hullun hyvin. Uskon, että täällä tulee olemaan aika riehakas tunnelma. Musta tuntuu, että oululaiset osaa bailata, Lainto sanoo.

Sadeviitta niskaan

Tapahtumatuottaja Erno Kulmala kertoo, että Oulun kaupunki otti yhteyttä YleX:ään jo pari vuotta sitten. Päätös YleXPopin järjestämisestä Oulussa tehtiin aika nopealla aikataululla.

- Aiemmin Yle X ei ole usein liikkunut näillä leveyspiireillä, vaikka esimerkiksi juontajamme Matti Ylönen on tunnettu nimenomaan oululaislähtöisenä. On hienoa tulla Ouluun, kertoo YleX:n tapahtumatuottaja Erno Kulmala.

Sadesuojaa tarvitaan, sillä lauantai-iltana alkaa todennäköisesti sataa vettä. Sateenvarjoja ei saa ottaa mukaan, mutta sadeviitta on tarpeen.

- Konsertin tunnelmaa ei haittaa, vaikka ripsisi vettä. Se tulee, mikä tulee. Sitä on turha miettiä. Tärkeintä on, että konsertti toimii, ja radio- ja tv-lähetykset toimivat, Kulmala sanoo.

Päihteetön konsertti

YleXPop on päihteetön tapahtuma.

- Musiikki ei tarvitse päihteitä, että sitä voi kuluttaa. YleXPopissa kukaan ei kaatuile kenenkään niskaan, Kulmala hymyilee.

YleXPopin jatkoklubi järjestetään 45 Specialissa, jossa juhlakansaa tanssittavat YleX:n dj:tMatti Airaksinen ja DJ Orion.