1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Seinäjoen kaupunginteatteri menetti katsojia - Vaasassa penkit täyttyivät

Kevään puhenäytelmät eivät imeneet väkeä Seinäjoen kaupunginteatteriin odotusten mukaisesti. Katsojamäärä tippui noin 4 000 katsojalla. Vaasassa puolestaan kaupunginteatteri ja Wasa Teater keräsivät päättyneellä teatterikaudella aiempaa enemmän yleisöä.

kulttuuri
Pasi Takkunen/Yle
Yksi Seinäjoen kaupunginteatterin vuoden 2013 kantaesityksistä oli revyy "Sata kesää tuhat yötä".

Seinäjoen kaupunginteatteri on tyytyväinen päättyneeseen kauteen, vaikka katsojamäärä tippui edelliskaudesta neljällä tuhannella. Teatterissa vieraili reilut 56 200 katsojaa. Vaikka kävijätavoitetta ei saavutettu, teatterin talous pysyi tasapainossa. Teatterialan talousmittari, keskilipun hinta, on ollut Seinäjoella nousussa.

Kevään puhenäytelmät eivät päässeet Seinäjoella odotettuun tulokseen.
– Otamme riskejä halutessamme tarjota monipuolista sisältöä, toteaa teatterin tiedotteessa johtaja Vesa Tapio Valo.

Valo kuvaa Seinäjoen kaupunginteatterin ohjelmistoa monipuoliseksi ja sosiaalisesti vastuuntuntoiseksi, millaisena ohjelmistopolitiikka jatkuu myös syksyllä.

Katsojamäärillä mitattuna Seinäjoen teatterin suosituin esitys oli "Sata kesää tuhat yötä", joka keräsi yli kolmanneksen kauden kävijöistä.

Vaasassa katsojamäärät kasvussa

Vaasan teattereissa kuluneen kauden katsojamäärät kasvoivat. Kaupunginteatteri keräsi 58 400 katsojaa, missä kasvua oli noin 3500 katsojan verran.

Myös Wasa Teater oli kasvussa 43 000 katsojallaan. Ruotsinkielinen Wasa Teater tavoittaa normaalivuosina 35 000 - 40 000 katsojaa.

Ensi-iltoja ja näyttelijöiden sooloiltoja

Kaikki kolme pohjalaisteatteria tarjoilevat syksyllä kolme omaa ensi-iltaa. Lisäksi on luvassa vierailuesityksiä. Sekä Seinäjoella että Vaasassa menneen kauden revyyt "Sata kesää tuhat yötä" ja "Kolmen tähden Allullinen" jatkavat vielä syksyllä ohjelmistossa. Seinäjoella jatkaa myös puhenäytelmä Kultalampi.

Seinäjoki tuo syksyllä ensi-iltaan muun muassa Romeo ja Julia -klassikon, Vaasan kaupunginteatteri Rauli Badding Somerjoki -musikaalin ja Wasa Teater kertoo runoilija Edith Södergranin tarinan.

Seinäjoen kaupunginteatterin syksyä värittävät näyttelijöiden sooloesitykset. Eija-Irmeli Lahti tulkitsee naiskirjailijoiden teksteillä erilaisia naisia. Mia Vuorela pitää Laitakaupungin orkesterin kanssa kauhukuunnelmaillan. Liisu Aurasmaan poikkitaiteellinen näytelmäilta keskittyy lapsettomuuteen. Mukana on Edith Piafin lauluja ja taidekeramiikkaa.

Lue seuraavaksi