1. yle.fi
  2. Uutiset

Siemens jatkaa kovaa kulukuuria, 11 600 työläistä pois

Saksalaisyhtiön mukaan tavoitteena on säästää vuositasolla miljardi euroa. Uusi luku tulee vanhan päälle: viime vuonna Siemens kertoi töiden loppuvan 15 000:lla.

talous

Teollisuuden monialayritys Siemens jatkaa jättimäisiä väenvähennyksiä. Sähkölaitevalmistaja kertoi perjantaina leikkaavansa vielä 11 600 työpaikkaa. Viime vuonna alkaneissa neuvotteluissa päätettiin jo vähentää 15 000, ja uudet karsimiset tulevat siis näiden päälle.

Siemens valitteli aiemmin tässä kuussa markkinahaasteita. Suurin osa uusista vähennyksistä toteutetaan yhdistämällä Siemensin liiketoimintayksiköitä ja poistamalla pomoportaita. Siemensillä on nykyisin toistakymmentä yksikköä, jotka keskittyvät kuluttajille tuttujen keittiölaitteiden lisäksi muun muassa voimalaitteisiin, robottitekniikkaan, lääketeknologiaan sekä suurnopeusjuniin.

Saksalaisyhtiön johtaja Joe Kaeser tavoittelee yhtiölle jopa miljardin euron säästöjä alkaen vuodesta 2016.

Vielä on aikaista sanoa, miten uusi neuvottelukierros koskee Siemensin suomalaisia työntekijöitä. Edellinen tuhansien työntekijöiden vähentäminen ei osunut Suomeen, yhtiöstä kerrotaan.

Suomen-toiminnot kuuluvat Baltian kanssa samaan yksikköön, joka työllistää kaikkiaan noin 650 henkeä. Valtaosa, puolen tuhatta on Suomessa, esimerkiksi automaatiojärjestelmien sekä metro- ja junaliikenteen laitteiden parissa. Suurin osa on myyntitöissä, teknisiä asiantuntijoita ja suunnittelijoita. Siemensin suomalaisia on lähinnä pääkaupunkiseudulla.

Toimitusjohtaja Kaeser on aiemmin kertonut, että haluaisi viedä Siemensiä enemmän energiateollisuuteen. Siemens pohtii tällä haavaa, haastaisiko se amerikkalaisen GE:n tarjouskilvassa ranskalaisesta Alstomista.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi