1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Stubb: Kännissä ei kannata twiittailla

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb tunnetaan ahkerana somen eli sosiaalisen median käyttäjänä. Stubbin mukaan ainakaan kokoomuksessa ei kaivata erillisiä somesääntöjä, vaan jokainen vastaa kirjoittelustaan ja käyttäytymisestään itse.

Kotimaan uutiset
Alexander Stubb.
Marja Väänänen

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb ei kannata puolueelleen sääntöjä sosiaaliseen mediaan. Stubbin mukaan jokainen kantaa vastuun tekemisistään myös somessa.

– Kokoomuslaiseen arvopohjaan ei kuulu se, että byrokraattisin säännöin aletaan kahlitsemaan meidän väkeä. Kirjoittaa mitä kirjoittaa ja ottaa sitä sitten itse vastuun. Olen yksilön vastuun ja vapauden kannattaja.

Olin vähän että plääh, 140 merkkiä, mitä siinä muka voi sanoa.

Stubbin ura somessa alkoi vuonna 2010 avustajien yllyttämänä. Silloinen avustaja Jussi Saloranta ja lehdistöavustaja Sanni Grahn-Laasonen kehottivat Stubbia aloittamaan twiittamisen. Ajatus tuntui tyhmältä.

– Olin vähän että plääh, 140 merkkiä, mitä siinä muka voi sanoa. Sitten minä vain innostuin siitä ja opin matkan varrella. Oli vähän vaikea alussa ymmärtää mikä on risuaita, mikä on hashtag ja millaisia keskustelupolkuja on, mitä kannattaa sanoa ja mitä ei kannata sanoa. Mutta hei, elämä on täynnä onnistumisia ja epäonnistumisia myös Twitterissä. Kokeilematta ei kyllä opi, toteaa Stubb.

Oppi on mennyt perille. Stubbilla on 110 000 seuraaja Twitterissä, Facebookissa 20 000 ja Instagramissa lähes 10 000. Stubb on asettanut itselleen muutamia sääntöjä, mitä twiiteissä ei tehdä.

– Perhe- ja yksityiselämän asioista en juuri twiittaile. Muuten annan kyllä palaa aika vapaasti. Joskus tulee kriittistä palautetta, joskus positiivista.

Stubb on kirjoittanut e-kirjan Tuomas Enbusken kanssa siitä, mitä Twitterissä ei kannata tehdä.

– Esimerkiksi ei kannata hirveän paljon kännissä twiittailla. Jos joutuu seuraavana aamuna herätessä katsomaan, mitä tuli twiittailtua, niin varmaan tuli sanottua jotain hölmöä, toteaa Stubb.