Tyynenmeren yli yksin soutanut ortodoksipappi saapui Australiaan

Fjodor Konjuhov souti yli 16 000 kilometrin matkan Chilestä Australiaan 160 päivässä.

Ulkomaat

Venäläinen ortodoksipappi ja seikkailija Fjodor Konjuhov on saapunut Mooloolabaan Australiaan soudettuaan yksin yli Tyynenmeren.

Konjuhov aloitti yli 16 000 kilometriä pitkän soutumatkansa Chilestä Etelä-Amerikasta. Hän ylitti meren yhdeksänmetrisellä Turgojak-aluksellaan 160 päivässä.

Konjuhovin soutu on tähän asti nopein yhtäjaksoinen yksinsoutu Tyynenmeren yli. Britti Jim Shekhdar souti vuosina 2000–2001 Perusta Australiaan 273 päivässä.

Joukko venäläisiä tukijoita ja muita katsojia oli kokoontunut jo tunteja etukäteen Moololaban rannalle odottaman Konjuhovin saapumista, australialaislehdet kertovat. Venäläisen uutistoimisto Itar-Tassin mukaan paikalla luettiin myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin onnitteluviesti, jossa tämä sanoi Konjuhovin jatkavan Venäjän tutkimusmatkailijoiden ja seikkailijoiden perinteitä.

Tyynenmeren ylitys on vain yksi 63-vuotiaan Konjuhovin rajoja koettelevista seikkailuista. Hän on kiivennyt kahdesti Mount Everestille, purjehtinut neljä kertaa maailman ympäri sekä kävellyt etelä- ja pohjoisnavalle.

Konjuhov myös soutanut Atlantin yli ennätysajassa eli 46 päivässä ja neljässä tunnissa sekä kiivennyt kaikkien maanosien korkeimmille huipuille.

Lähteet: Itar-Tass, Yle Uutiset