Joukkoraiskatun ja murhatun intialaistytön isä vaatii tekijöille hirttotuomiota – "Haluamme oikeutta"

Intiassa joukkoraiskatun teinitytön isä syyttää osavaltion hallintoa siitä, ettei se estänyt tyttöjen raakaa murhaa.

Kyläläiset kerääntyivät puhumaan kongressipuolueen johtaja Rahul Gandhille, kun tämä vieraili teinityttöjen löytöpaikalla 31. toukokuuta. Kuva: STR / EPA

Intiassa joukkoraiskatun ja murhatun teinitytön isä vaati sunnuntaina tyttöjen raiskaajille ja surmaajille hirttotuomiota. Tytön isä, jonka nimeä ei oikeudellisten syiden takia ole kerrottu, sanoi kieltäytyneensä Uttar Pradeshin osavaltion tarjoamasta korvauksesta. Lisäksi hän syyttää osavaltiota siitä, ettei se estänyt hyökkäyksiä tiistai-iltana.

– Hallinto on tarjonnut meille 500 000 rupiaa (6 200 euroa) – – emme ota korvausta vastaan. Hallinto olisi voinut pelastaa tyttäreni, mutta ei tehnyt sitä, isä sanoi.

Rahan sijaan isä sanoi haluavansa oikeutta miehille, jotka hyökkäsivät hänen tyttärensä ja sisarentytön kimppuun. Alhaiseen kastiin kuuluvat serkukset löydettiin joukkoraiskattuina ja puuhun hirtettyinä keskiviikkoaamuna. He olivat lähteneet pellolle tarpeilleen, koska heidän kotikylässään ei ole vessoja.

Uhrien perheiden mukaan poliisit kieltäytyivät auttamasta tapauksen selvittämisessä kuullessaan tyttöjen kuuluvan alhaiseen kastiin. Osa epäillyistä puolestaan kuuluu korkeampaan kastiin.

Hyökkäyksen jälkeen tyttöjen kotikylässä on vieraillut korkea-arvoisia poliitikkoja.

– Me olemme esittäneet poliitikoille vain yhden vaatimuksen: haluamme oikeutta. Haluamme epäillyille saman kohtelun, jonka he kohdistivat tyttäriimme – – heidät pitää hirttää puuhun, mies sanoi AFP:lle.

Teosta epäillyt kolme pidätettyä ovat tunnustaneet rikokset. Lisäksi kaksi poliisia on pidätetty ja erotettu, koska he eivät ryhtyneet tutkimaan tapausta toisen tytön isän ilmoitettua tytöt kadonneeksi. Kolmea epäiltyä odottavat syytteet murhasta ja joukkoraiskauksesta, ja poliisi etsii edelleen kahta muuta epäiltyä. Tapausta tutkii Intian liittovaltion poliisi.

Osavaltion entinen pääministeri ja Intian kastittomien esitaistelijana pidetty Mayawati vieraili kylässä sunnuntaina. Hänen mukaansa kaikkialla Uttar Pradeshissa ei noudateta lakia ja oikeutta, vaan viidakon lakia.

Toisaalla Uttar Pradeshissa sytytettiin lauantaina 18-vuotias nainen palamaan. Hyökkäys tapahtui, kun tyttö alkoi puolustaa isäänsä aidan rakentamisesta alkaneessa riidassa. Tällä hetkellä nainen on sairaalahoidossa.

Päivitetty 2.6.: Tytöt kuuluivat alhaiseen kastiin, eivätkä ole kastittomia.