Lannoiteyhtiön johto ja varamaaherra turmakoneessa

Kuusitoista ihmistä on kuollut helikopterionnettomuudessa Kuolan niemimaalla. Venäläisviranomaisten mukaan kuolleiden joukossa ovat mm. Murmanskin alueen varakuvernööri Sergei Skomorohov sekä lannoitetehdas PhosAgron ylimmät johtajat.

Ulkomaat

Venäläinen helikopteri putosi järveen Etelä-Kuolassa lauantaina illalla. Suomen Murmanskin-konsulaatin mukaan järvestä on löydetty 16 ihmisen ruumiit, joista 10 on tunnistettu. Yksi menehtyneistä on Murmanskin alueen varakuvernööri Sergei Skomorohov.

Kaksi ihmistä selvisi hengissä onnettomuudesta, mutta he loukkaantuivat ja joutuivat sairaalahoitoon. Suomen konsulaatin tiedotusvälineistä keräämän tiedon mukaan loukkaantuneet henkilöt ovat Pietarin metsätalouden aluekehityksen tiedetutkimusinstituutin varajohtaja Aleksandr Steptshenko ja Tirvas-sanatorion ylilääkäri Valeri Kuptsov.

Lannoitetehdas PhosAgron mukaan helikopterimatkan järjesti sen tytäryhtiö, joka kehittää Kuolan alueen matkailuelinkeinoa. Lennolla oli vain venäläisiä henkilöitä.

Murmanskin alueen kuvernööri Marina Kovtun julisti Murmanskin alueelle surupäivän ja suruliputuksen maanantaiksi 2.6. Paikallisia teattereita ja TV-kanavia on pyydetty olemaan esittämättä viihdeohjelmia.

Täyd. klo 10.55: Lisätty Murmanskin-konsulaatin välittämät tiedot

Lähteet: AFP, ITAR-TASS