Oopperalaulajat Waltteri Torikka ja Tuuli Takala valittiin vuoden nuoriksi muusikoiksi

Nuoret oopperalaulajat esiintyvät Savonlinnan Oopperajuhlilla heinäkuussa klassikko-oopperoissa Carmen, Madama Butterfly ja Taikahuilu.

Kotimaa
Waltteri Torikka
Waltteri TorikkaVille Paul Paasimaa

Taidemusiikkia tukeva Pro Musica -säätiö on valinnut vuoden 2014 nuoriksi muusikoiksi oopperalaulajat Waltteri Torikan ja Tuuli Takalan.

Baritoni Waltteri Torikka on laulanut useita päärooleja Suomessa ja menestynyt kilpailuissa kotimaassa ja ulkomailla. Hän on myös ainoa tänä vuonna Helsingissä järjestettävään kansainväliseen Mirjam Helin -kilpailuun valittu suomalainen mieslaulaja. Savonlinnan Oopperajuhlilla hän laulaa prinssi Yamadorin roolin Madama Butterfly -esityksessä ja korpraali Moralèsin roolin Carmenissa.

Sopraano Tuuli Takala on uusille laulajille suunnatun Timo Mustakallio -palkinnon vuoden 2013 voittaja ja Wienissä järjestetyn kansainvälisen Hilde Zadek -laulukilpailun finalisti. Savonlinnan Oopperajuhlilla hän laulaa yön kuningattaren roolin Mozartin Taikahuilussa kolmessa esityksessä yhteensä kuudesta. Hän on laulanut roolin aikaisemmin debytoidessaan ammattilaisena kansallisoopperan lavalla elokuussa 2013.

Uutista korjattu 9.18: Waltteri Torikka on ainoa tänä vuonna Mirjam Helin -kilpailuun valittu suomalainen mieslaulaja, mutta ei ensimmäinen.