1. yle.fi
  2. Uutiset

Uusi Hippos kasvaisi monitoimiareenan ympärille

Jyväskylän Hippokselle kaavaillaan tulevaisuudessa myös musiikkitapahtumia, joita alueelle uumoiltu monitoimiareena houkuttelisi. Hippoksen liikuntapuiston ja ympäröivän alueen kehittämisestä puhutaan tänään keskustelutilaisuudessa.

liikuntatilat
Hippoksen liikuntapuiston jalkapallokenttä, taustalla jäähalli ja Jyväskylän yliopiston Viveca.
Yle

Jyväskylän Hippoksen alueen kehittämisestä on valmistunut esiselvitys. Selvityksessä ja tulevaisuuden tarkemmissa suunnitelmissa on otettava huomioon useita eri urheilulajeja, niin huippu-urheilijoiden kuin tavallisten kuntalaisten näkökulmasta, liikuntatutkimusta unohtamatta, kertoo Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluiden vastuualuejohtaja Ari Karimäki.

– Siellä on eri toimijat vieneet omia asioitaan eteenpäin, mikä on tietysti ihan ymmärrettävää. Mutta sellainen Hippoksen kokonaisuuden hahmotus ja haltuunotto on jäänyt keskeneräiseksi. Nyt pyritään siihen pääsemään kiinni.

Huippu-urheilun ja liikuntatutkimuksen lisäksi alueen kehittämisessä halutaan muistaa myös tavallista kuntalaista. Köyhälammen ympäristöön on suunnitteilla liikunnallinen toimintapuisto. Lammen ympäristöä kunnostettaisiin niin, että se houkuttaisi viihtymään ja liikkumaan.

– Vieressä on paljon opiskelijoita ja alueella on kuntalaisia paljon, jotka voisivat ottaa alueen omaksi olohuoneekseen, arvioi Karimäki.

Monitoimiareena toisi kulttuuria Hippokselle

Alueelle suunnitellaan monitoimiareenaa, jossa voitaisiin järjestää urheilutapahtumien lisäksi myös konsertteja. Areenan tavoitteena olisi olla mahdollisimman monikäyttöinen. Kokoluokaltaan areenaan mahtuisi jopa 5 000 katsojaa.

– Tavoitellaan kunnon kokoisia konsertteja. Sen lisäksi esimerkiksi jalkapallon maaotteluita jonakin päivänä tai pesäpallon isompia otteluita.

Monitoimiareenaa on suunniteltu nykyisten jalkapallokenttien alueelle. Jääurheilua ei ole esiselvityksestä unohdettu. Nykyisen jäähallin alakertaan, maan alle, rakennettaisiin lisää harjoitusjäätä.

Urheilutapahtumat kuormittavat jo nykyisellään Hippoksen parkkialueita. Jos alueelle halutaan vielä lisää tapahtumia, on paikoituosongelma ratkaistava.

– Lähdetään parkkitalojen kautta viemään kuviota, että saadaan autot järjestykseen alueella. Jos halutaan maakunnasta ihmisiä paikalle, he lähtevät autolla paikalle.

Kaupungin taloustilanteessa Hippoksen alueen kehittäminen täysin kaupungin varoilla ei ole mahdollista. Karimäki sanoo, että mukaan tarvitaan yksityisiä sijoittajia, kiinteistö-, talous- ja rahoitusosaajia.

Hippoksen alueen kehittämissuunnitelmasta järjestetään tänään maanantaina info- ja keskustelutilaisuus kello 18 - 20. Hipposhallin auditorioon, osoitteeseen Kuntoportti 3, kokoontuu Jyväskylän liikunta-alan ja Hippoksen toimijoita keskustelemaan Hippoksen tulevaisuudesta ja alueen tarpeista.

Lue seuraavaksi