1. yle.fi
  2. Uutiset

Äänekosken biotuotetehtaan ympärille lisää yrityksiä

Pienet ja keskisuuret yritykset ovat kiinnostuneita luomaan yritystoimintaa mahdollisen sellutehtaan sivutuotteista. Toteutuessaan Metsä Groupin biotuotetehtaan työllistämisvaikutukset kasvaisivat myös uusien yrittäjien kautta.

biotuoteteknologia
Uusi tehdas käyttäisi lähialueen puuta miljoonia kuutioita vuodessa.
Biotuotetehdasta suunnitellaan nykyisen tehtaan tontille Äänekoskelle.Yle / Isto Janhunen

Äänekoskelle suunnitellun Metsä Groupin tehtaan sivutuotteista voisi valmistaa tulevaisuudessa muun muassa kuitukankaita ja pakkausmateriaaleja. Uudet bioliiketoiminnan mahdollisuudet ovat herättäneet yrittäjien mielenkiinnon.

Ääneseudun kehittämisyhtiöstä on jo kyselty uuden liiketoiminnan rahoitusmahdollisuuksista. Ääneseudun kehitys Oy:n toimitusjohtaja Sari Åkerlund kertoo, että yrittäjien tukitarpeita kartoitetaan parhaillaan aloituskynnyksen madaltamiseksi.

Myös VTT- tutkimuskeskus on yrittäjien tukena. Tutkimuskeskus on luonut palvelun, jonka avulla yrittäjät pääsevät testaamaan tuoteideoitaan riskittömästi.

Metsä Groupin Äänekoskelle suunnittelema biotuotetehdas on toteutuessaan mahdollisuus luoda yrityksille uutta liiketoimintaa. Osapuolet kokoontuvat tänään Jyväskylän Paviljonkiin keskustelemaan uuden yritystoiminnan mahdollisuuksista.

Lue seuraavaksi