1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaksi tutkintavankeuteen epäiltynä toisen vangin taposta Riihimäen vankilassa

Käräjäoikeus päätti epäiltyjen vangitsemisesta maanantaiaamuna, kerrotaan Hämeen poliisista. Vankilassa jo valmiiksi olevien epäiltyjen virallinen tila muuttuu tutkintavangiksi, jonka oikeudet ovat rajatumpia vankilan oloissa.

Kotimaan uutiset

Hämeen poliisista kerrotaan, että käräjäoikeus on päättänyt vangita kaksi ihmistä epäiltynä taposta liittyen Riihimäen vankilassa tapahtuneeseen kuolemaan johtaneeseen yhteenottoon.

Helatorstaina noin kello 13 sattuneessa vakavassa väkivaltarikoksessa yksi vanki kuoli vankilaosaston keittiössä tapahtuneessa yhteenotossa. Poliisi pidätti alun perin neljä ihmistä tapaukseen liittyen. Näistä kaksi vapautettiin lauantaina poliisin todettua, etteivät he olleet osallisia hyökkäykseen.

Poliisin mukaan taposta epäillyt vuosina 1985 ja 1977 syntyneet miehet ovat olleet kuulusteluissa yhteistyökykyisiä. Molemmat miehet on aiemmin tuomittu henkirikoksista. Vankilassa jo olevien epäiltyjen virallinen tila muuttuu tutkintavangiksi, joiden oikeudet vankilassa ovat rajatumpia.

Poliisi ei ole kommentoinut julkisuuteen yhteenoton syitä, osallisten tarkkaa määrää tai tapahtumien kulkua. Poliisi ei myöskään voi kommentoida useissa tiedotusvälineissä liikkunutta tietoa, jonka mukaan tapauksessa kuollut uhri olisi perhesurmaaja.

Poliisin mukaan hyökkäyksessä ei ollut merkkejä siitä, että kyse olisi järjestäytyneestä rikollisuudesta.

Lue seuraavaksi