1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Valtava hiekkamyrsky peitti Teheranin – ainakin neljä kuoli ja kymmeniä loukkaantui

Hirmumyrskyn voimakkuudella puhaltavat tuulet katkaisivat sähkölinjoja ja vaurioittivat rakennuksia.

Ainakin neljä ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut hirmumyrskyn voimakkuudella puhaltaneen valtavan hiekkamyrskyn iskettyä Iranin pääkaupunkiin Teheraniin. Iranin television mukaan kuolleita olisi viisi.

Alkuiltapäivästä alkanut ja pari tuntia kestänyt hiekkamyrsky pimensi kaupungin ja sai ihmiset ryntäämään sisätiloihin suojaan rajulta tuulelta ja pöllyävältä hiekalta. Tuulennopeus oli paikallisen median mukaan enimmillään jopa yli 33 metriä sekunnissa.

Kännykkäkameralla kuvatulla ja YouTube-palvelussa julkaistulla videolla (siirryt toiseen palveluun) näkyy, kuinka valtava harmaa hiekkapilvi täyttää taivaan ja peittää korkeat rakennukset alleen.

– En ole koskaan nähnyt vastaavaa. Pelkään, että kyseessä on paha enne, sisätiloihin paennut mies kertoi myrskyn vielä jatkuessa.

– Tämä on aivan kuin maailmanlopusta kertovassa Hollywood-elokuvassa. Minua pelottaa, kauppasta suojaa hiekkamyrskyä vastaan hakenut nainen kuvaili.

Teheranin asukkaita kehotettiin pysymään sisätiloissa, sillä hiekkamyrsky vaurioitti rakennuksia ja katkaisi sähkölinjoja ja kaatoi puita. Sähköt ovat olleet poikki ainakin 50 000 kodista. Lentoliikenne keskeytyi joksikin aikaa ja Teheranin eteläpuolisella moottoritiellä sattui myrskyssä 20 auton ketjukolari.