Mehiläisen kuntoutusjohtaja kertoo saaneensa potkut televisioesiintymisen takia

Mehiläisessä kuntoutusjohtajana työskennellyt Aku Kopakkala oli haastateltavana viime viikolla esitetyssä MOT-ohjelmassa. Mehiläisen lääketieteellisen johtajan mukaan irtisanomisessa ei ollut kyse vain yhdestä ohjelmasta ja siinä annetuissa kommenteista.

Kotimaa
Mehiläisessä kuntoutusjohtajana työskennellyt Aku Kopakkala.
Mehiläisessä kuntoutusjohtajana työskennellyt Aku Kopakkala.Yle

Terveyspalveluja tarjoavassa Mehiläisessä kuntoutusjohtajana työskennellyt Aku Kopakkala kertoo saaneensa yrityksestä potkut sen jälkeen, kun hän oli haastateltavana masennuslääkkeitä käsitelleessä Ylen MOT-ohjelmassa. Kopakkala kirjoitti asiasta Facebookissa.

– Olen ollut 13 vuotta Mehiläisessä töissä ja sitten minut kutsuttiin kuulemaan seuraukset esiintymisestäni MOT-ohjelmassa. Nyt minulla on paperi, ilmoitus työsuhteen päättämisestä ja päättymispäivä on 2.6. eli eilen, hän sanoo.

MOT:n ohjelma ”Masentavat lääkkeet” esitettiin viime viikolla. Kopakkalan mukaan irtisanominen tuli hänelle yllätyksenä. Hän sanoo kommentoineensa ohjelmassa lähinnä aiheesta tehtyjä tutkimustuloksia.

Mehiläisen lääketieteellisen johtajan Jarmo Karpakan mukaan irtisanomisessa ei ollut kyse vain esiintymisestä yhdessä ohjelmassa ja siinä annetuissa kommenteista.

– Tämä on vain yksi osa. Tässä on muutakin mitä on keskusteltu tavasta toimia aikaisemmin. Korostan, että asiantuntijalla on ammatillisia näkemyksiä ja he voivat esiintyä asiantuntijana henkilökohtaisen näkemyksensä puolesta. Jos esiinnytään Mehiläisen nimissä, niin silloin on sovittu, että Käypä hoito -suosituksia esimerkiksi tässä tapauksessa me emme lähde kommentoimaan Mehiläisen asiantuntijana, hän sanoo.