1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutiset viittomakielellä

Koululaiset aloittivat kesälomansa

Monille koululaisille ja opiskelijoille kesäloma on alkanut. Tänä viikonloppuna vietettiin koulujen päättäjäisiä. Yle Uutiset viittomakielellä -toimitus tapasi turkulaisen peruskoulun päättäneen, joka kertoi ajatuksistaan koulunkäynnistään ja kesäsuunnitelmistaan.

Yle Uutiset viittomakielellä
Salla Koskinen puolikuvassa.

Koululaiset ja opiskelijat aloittivat touko-kesäkuun vaihteessa kesälomansa ja juhlivat päättäjäisiä. Yle Uutisten haastattelema peruskoulunsa päättänyt turkulainen Salla Koskinen ihmetteli, mihin aika on rientänyt.

– Tuntuu tosi kivalta, mutta kuitenkin oudolta, kun ei enää tarvitse tulla tänne 11 vuoden jälkeen, Koskinen kertoo.

Turkulaisesta kuulovammaisten koulusta eli C.O. Malmin koulusta Aurajoen koulun ylä-asteelle siirtynyt Salla Koskinen on ollut tyytyväinen koulunkäyntiinsä. Hänen opettajansa osaa viittoa. Tulkkia on tarvittu lähinnä koulun juhliin.

– Ihan hyvin on sujunut tämä kaksi vuotta, mitä olemme olleet täällä. Opettaja viittoo hyvin ja käytössä on ollut pienryhmäopetus-malli, joten ei ole ollut mitään ongelmia, Koskinen viittoo.

Salla Koskinen tähtää lähihoitajaksi ja toivoo pääsevänsä opiskelemaan alaa ammattikorkeakoulussa. Kesäsuunnitelmia, on mutta Salla toivoo saavansa kesätyötä.

– Toivon, että saisin kesätöitä. Jos en saa, tapaan paljon kavereita eri puolilla Suomea ja käyn ratsastamassa ja kilpailuissa. Katsotaan sitten lähempänä, Koskinen toteaa.

Lue seuraavaksi