1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koira

Miten kovaa koirasi pinkoo – Mittaa poliisitutkalla!

Jos koiran juoksunopeus mietityttää, lemmikin voi pistää nopeustestiin. Koirien nopeutta mitataan tänään illalla Vaasan raviradalla, jossa käytössä on poliisin nopeusvalvontatutka.

koira
Tyyli on vapaa ja houkuttimet sallittuja, kun Vaasan raviradalla mitataan tänään koirien huippunopeuksia
Tyyli on vapaa ja houkuttimet sallittuja, kun Vaasan raviradalla mitataan tänään koirien huippunopeuksia.Emma Nykvist

Koiransa nopeuden voi tänään selvittää Vaasassa raviradalla. Tuloksen luotettavuudesta ei pitäisi jäädä mitään hampaankoloon, sillä mittaus tehdään poliisin nopeusvalvontatutkalla.

Juoksut järjestää saksanpaimenkoirayhdistys SPL Wasa, mutta muutkin koirat kuin saksanpaimenkoirat ovat tervetulleita.

– Kaikenkarvaiset ja kokoiset koirat ovat tervetulleita, vakuuttaa järjestäjä, yhdistyksen sihteeri Maaret Guldbrand.

Avoin nopeusmittaus on tiettävästi ainoa laatuaan. Vastaavia mittausmahdollisuuksia on kuitenkin järjestetty ainakin vinttikoiraharrastajien kesken.

Nopeimmillaan englanninvinttikoira voi juosta kahdeksaakymppiä. – Monesti miettii sitä, että kuinkakohan kovaa mun koirani juoksee. Nyt sen voi sitten mitata!

Jako isoihin ja pieniin

Raviradalla koirat jaetaan säkäkorkeudeltaan alle ja yli 40-senttisiin. Pienemmät juoksevat hieman lyhyemmän matkan kuin isommat koirat.

– Omistajat saavat itse miettiä, millä keinolla saavat koiransa juoksemaan huippunopeutta. Siellä tullaan varmaan näkemään monenmoisia houkuttimia, Guldbrand uumoilee.

Juoksujen katsominen on ilmaista, mutta nopeusmittauksesta veloitetaan viisi euroa. Jokainen osallistunut saa muistokseen diplomin. Ilmoittautuminen raviradalla alkaa kello 18.30 ja itse mittaaminen kello 19.

Lue seuraavaksi