Pienkone ylitti luvatta itärajan Kuhmossa

Alankomaiden rekisterissä olevan pienlentokoneen epäillään ylittäneen aamulla luvattomasti valtakunnan rajan Kuhmosta Venäjälle ja takaisin. Kainuun rajavartiosto tutkii tapausta epäiltynä valtionrajarikoksena. Jatkotoimista päätetään keskiviikkona syyttäjän kuulemisen jälkeen

Kotimaa
Kyltti kieltää pääsyn ilman lupaa rajavyöhykkeelle.
Yle

Kuvauslennolla olleen alankomaalaiskoneen valtakunnan rajan ylitys on ulottunut alustavien tietojen mukaan muutamia satoja metrejä Venäjän puolelle. Kone oli kuvauslennolla Kuhmon alueella suomalaisen toimeksiantajan tilauksesta.

Tutkinnanjohtaja, yliluutnantti Mauri Nygård sanoo, että koneen miehistöllä oli lentolupa, joka ulottui rajavyöhykkeelle saakka, mutta jostain syystä kone ylitti valtakunnan rajan. Koneessa oli kapteenin lisäksi kartturi. Suomen puolelle palattuaan kone lensi Etelä-Suomeen, missä koneen miehistöä on alustavasti kuultu.

Mahdollisista kuulusteluista päätetään keskiviikkona syyttäjän kuulemisen jälkeen. Tapauksesta on ilmoitettu Suomen ja Venäjän federaation välisen rajajärjestyssopimuksen mukaisesti Venäjän federaation Kalevalan alueen rajavaltuutetulle.